ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Историк: Българите носят гените на Атила, който е родоначалник на рода Дуло
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:16 / 03.05.2023Коментари (5)16350
©
Носим гените на Атила, родоначалник на рода Дуло. Това показва проучване на Института по балканистика с център по тракология, който работи съвместно с професори от Харвард. Целта на изследването е да се установи какъв е произходът на прабългарите. 

С подкрепата на Фонд "Научни изследвания“ изпълняваме един доста амбициозен проект - бих казал, не първи по рода си, но първи като мащаби, с които боравим – за изследване на произхода на средновековните българи, разказва доц. Чобанов пред Euronews Bulgaria.

"За тях традиционно се смята, че са породени от три компонента. Няма да съобщя някаква особена новина, че това е вярно – действително у съвременните българи до голяма степен текат гените на нашите средновековни прадеди. И действително, става въпрос за смесване на няколко общности“, потвърждава историкът.

"Всеки от нас има ЕГН и там е неговата рождена дата. Записано е и от кой град произхожда. Въобще, това е един полезен инструмент. Представете си, че ЕГН-то не е няколко знака, а три милиарда. И в него се съдържат данни за всичко. Като една книга с много глави, и в различните части на книгата пише за различни неща“, обясни той.

Поради големия размер на генома, има една особеност, че настъпват промени, наречени полиморфизми. Примерно, първа глава да се озове на мястото на трета – тя пак съдържа същото. Очите пак са сини, обаче мястото е разместено. И тези размествания, в този огромен 3-милиарден код, в тази огромна книга, позволяват въобще да работи палеогенетичния метод за нуждите на историята и археологията.

Тези размествания се наричат уникални полиформизми, посочи доц. Чобанов. По думите му, те са уникални, първо, защото шансът да се повтори е много малък, тъй като геномът е много дълъг. И второ, защото се предават в същия вид на поколението.

"Степента на достоверност е изключително висока, защото когато се прави такъв геномен анализ, се борави с между 5 и 100-200 хиляди мутации, а в някои анализи достигат и до 1 милион. Това са едни уникални характеристики. Няма грешка – има ли значителна прилика, значи има някаква родственост“, категоричен е археологът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Интересно как са взели биологичен материал от Атила, че да напишат тоя пасквил....
+1
 
 
А, забравих!!! На този никому неизвестен археолог, явно някой соросоид му налива пари в канчето, за да говори и лансира тези глупости!!! Това са същите простотии като ДНК и РНК.... Все неща измислени и недоказани, но удобно лансирани!!! Според тези глупотевини ние произлизаме от маймуните нали??? Да ама свързващото звено, скелетът между маймуната и човекът го НЯМА!!! НЕ Е ОТКРИТ!!! ЛИПСВА НА ЗЕМЯТА!!! Така цялата Дарвинова теория рухва, но мълчат всички като бити пе**ли!!!
0
 
 
Скапаният редактор прави грешки!!! Аман!!!! Българи-2век преди Христа!!!! Хуни - 4век след Христа!!!
0
 
 
Пълни глупости!!! Тотален кретенизъм, подкрепен от народ, който е претопен от викингите! Генетиката си е генетика, ако въобще съществуват гени, защото и това е забулено в тайни!!! Историята и документите са всичко!!! На този тъпак само ще му кажа, че български народ документално съществува от ВТОРИ век от.хр. Самостоятелен народ с държава, който води войни и сключва договори! Атила и хуните са от 4 в.пр.хр. и ако някой носи някакви измислени гени, то това са хуните, а не българите! ПРЕСТАНЕТЕ С ЧЕНГЕСАРСКИТЕ ТЪПОТИИ ОТ 80-те години!!! Същата работа като идиотията на Хитлер за коефициента за чиста Арийска раса! Според това изследване българите най-много се доближават"генетично" до германците по този коефициент!!! Аман от джендърска пропаганда!!! Българите били хуни, а строят каменни градове!!!! Хуните да са построили нещо в Европа? Не, не са! А Фанагория и Плиска са още там, по местата си!
+1
 
 
За това ли нашите политици са такива разбойници? Защото са потомци на Атила! А българския народ е заробения народ! Понеже не могат да заробят друг народ го правят със своя народ! Най-некадърната част във Вселената! Да не могат да видят какво е необходимо за да съставят един бюджет който да отговори на зададените параметри! Явно те са просто една Пръдня!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: