ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Инвеститор: В България е сигурно - в малко държави можеш да се прибереш вечерно време пеша в центъра на града
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:16 / 21.05.2024Коментари (7)46572
© Plovdiv24.bg
Чуждите инвеститори в България ценят таланта на българите повече от ниските данъци у нас. Това заяви изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова в подкаста на сайта "Стандарт".

Славка Бозукова разговаря с нея за България като инвестиционна дестинация и за Бранд България като свързаност и икономическо развитие на регионите.

Разказът за България е първата стъпка за привличане на чужди инвестиции, каза Мила Ненова. Тя сподели, че когато станала изпълнителен директор на БАИ,  направила, е кръгла маса с двустранните търговско-икономически камари и с чуждестранни инвеститори.

Исках да чуя от самите инвеститори, от тези, които са дошли в България, инвестирали са, живеят тук, развиват своя бизнес тук, как те виждат  България, заяви Ненова.

Тя посочи, че макроикономическите показатели на страната ни са изключително добри. Те са обективни. Но инвеститорите са посочили преди тях две други неща.

Първото са хората, талантът на българите. Всеки изтъкна експертизата и капацитета на българските инженери, защото много от инвеститорите за производствени фирми и IT компании, заяви изпълнителният директор на БАИ.

Българските инженери са изключително добри, могат да мислят извън рамките, което за развойна дейност, за производствено предприятие, за  IT фирмите е изключително важно и много се цени. Тук инвеститорите  специално изтъкнаха ролята на жените. В България има изключително подготвени жени, които работят във всички сфери – инженери,  IT специалисти, ръководители на предприятия, на институции. Според инвеститорите това е изключително ценен ресурс в България, каза Мила Ненова.

Второто предимство на страната ни, което ние не отчитаме, но инвеститорите са подчертали, е, че България е чудесно място за живот.

Това не е преувеличено за тях. Имайте предвид, че една част от тези мениджъри, които работят в големи компании и откриват техните производствени предприятия по света, са били в 2,3,5 държали и имат база за сравнение, обясни Ненова.

Според тези инвеститори  у нас има изключително качество на живот. В България  хората са много дружелюбни, България е сигурна страна - в малко държави можеш да се прибереш вечерно време пеша в центъра на града, каза Мила Ненова.

Инвеститорите изтъкват още добрата храна, културното ни наследство, културния ни живот, историческите ни паметници. Всъщност те оценяват изключително високо България като прекрасно място за живот, заяви още Ненова. Тя бе категорична – за инвеститорите най-важна е сигурността. А в момента, на фона на войните около нас, България като член на ЕС и НАТО е сигурна и предвидима страна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Аз не съм бил в европейска държава където да се притеснявам да мина през някоя улица през нощта (дори Турция!), а в Пловдив ми се е случвало да се притесня.
0
 
 
Хахахаха....да бе, вярваме им че всички идват тук, заради българския талант, не заради ниските заплати и друга шуробаджанащина :) :) :) Инвеститор клас А може две години да не плаща осигуровки и всички чиновнически истории се уреждат от държавата почти безвъзмездно - това е ако направи малък цех с 25 наети лица.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2024/2025
Лято 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2024/2025
Избор на нов български патриарх
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: