Има задържани криминогени за обира на "Кауфланд"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:54 / 29.03.2018
11262
Четирима мъже на възраст между 30 и 35 години - всичките криминално проявени, двама - осъждани, са задържани за грабежа на около 200 000 лева от инкасо автомобил в Плевен, който бе извършен снощи около 20.00 часа, Това оповестиха наблюдаващият прокурор Красимир Ячев и зам.-началникът на ОД на МВР Петър Янчев, уточнява Канал 3. Един от разследваните е арестуван по "горещи" следи - около три часа след престъплението. Въз основа на наблюдавана от известно време група, по-късно са арестувани другите трима. В жилище са установени три огнестрелни оръжия и патрони за автомат "Калашников", открити са опаковки за пари.

Установен е автомобилът, с който са избягали от местопрестъплението, както и вещи, с които са прикривали лицата си, докато са прехвърляли парите от инкасо автомобила в техния. До момента е установено, че част от оръжието у заподозрените за грабежа е незаконно притежавано. Работната хипотеза, по която се разследва, е извършване на грабеж в особено големи размери. При доказване на подобно престъпление се предвижда наказание "затвор" от пет до 15 години, плюс конфискация на една втора от имуществото на осъдения.

Полицията работи и по версия за престъпна група, която може да е гастролирала в други региони. След повдигане на обвинението, което ще стане до края на деня, ще се поиска да бъде продължен срокът за задържане на 72 часа. Окръжната прокуратура в Плевен води досъдебно производство за грабежа от снощи. Той стана около 19.30-20.00 ч. пред "Кауфланд" в Плевен. От инкасо автомобил чрез сила, от охранителите на фирмата е отнета сумата от 202 000 лв. Няма пострадали охранители, уточниха от полицията. За инцидента е уведомил на тел. 112 гражданин, който станал свидетел на грабежа.

Престъпниците, спрели пред входа на магазина, изтласкали шофьора на инкасо автомобила, после преместили колата зад магазина. Там прехвърлили парите в своя автомобил, но не успели да вземат цялата сума. От полицията са претърсили три жилища, откъдето е иззет доказателствен материал. Възложени са експертизи. Четиримата бандити са се оттеглили от местопрестъплението с червен джип. Само няколко часа по-късно криминалистите са влезли в дирите им и са успели да ги оковат с белезници. Бандитите са били толкова изненадани, че не са успели да окажат съпротива. Те са били спипани с част от плячката. Полицията продължава да издирва останата част от парите и джипа, с който бандитите са се придвижили към мястото на обира.

Виж коментарите (1)

Още по темата (62):
06.01.2024 Пловдивчанка след пазаруване в "Кауфланд": Не се стискам за тези 25 ст., но не разбирам тяхната политика
13.04.2023 Kaufland официално представи новите машини - пъхате и получавате пари!
17.03.2023 Kaufland с официална информация за заплати и осигуровки, сумите са огромни
10.07.2022 Интересна промоция в "Кауфланд"
27.06.2022 "Кауфланд" върна пари на клиент след тяхна грешка
12.05.2022 Kaufland представи "Kaufland Card"
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).