И днес жега, гответе се за най-горещата седмица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:38 / 26.07.2015
4866
И днес ни очаква горещо време, като 33 и 38 градуса, а на места в равнините ще достигат и 40 градуса. В следобедните часове над западните райони ще се развива купеста облачност, но само на отделни места там краткотрайно ще превали.

За неделния ден за цялата страна е обявен жълт предупредителен код за опасни горещини.

Горещата вълна е в цяла Европа. У нас температурите са над 30 градуса вече над десет дни, а следващата седмица се очаква да бъде рекордно топла, каза пред Нова тв доц. Георги Рачев, климатолог в СУ. Във вторник и сряда термометърът може да удари и рекордни стойности, като максималните градуси ще стигнат и надхвърлят 41.

Досега от морето имаше съществен бриз, който разхлаждаше, но вятърът ще обърне посоката и ще бъде много горещо и на брега. Несъществени валежи се очакват около 1-2 август. Чак към 7-8 август се очаква температурите да спаднат към 27-30 градуса.

На децата под 12 кг и възрастните хора да не излизат между 12:00 и 18:00 часа да бъдат в къщи и да се пие много вода, препоръча Рачев и допълни, че през следващите дни въздухът ще става все по-сух.

Нахлуването на парещ северозападен вятър ще засилва задуха, а по Черноморското крайбрежие той дори ще спре бриза. Затова дори и в курортите ще е нетипично горещо - въздухът ще се напича до 33-35 градуса, а водата ще стигне и дори ще прехвърли 27. Това прогнозира синоптикът от ТВ-МЕТ Симеон Матев, пред "24 часа".


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Времето пак ни готви изненади
Не спира да люлее: БАН отново регистрира земетресение у нас
Борисов от Кърджали: Мисля, че всеки разбира колко е важно да има...
Важно: Променят датите на матурите догодина, ваканцията ще е с пе...
Мащабна акцията на полицията в Пловдив и други области заради изт...
Нови промени засягат сиренето и кашкавала


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).