И ДБ ще подкрепи "Продължаваме Промяната" за съставяне на ново правителство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:00 / 02.07.2022
2560
Започнаха консултациите между “Продължаваме Промяната" и "Демократична България" за съставяне на правителство.

От страна на “Продължаваме Промяната" участват Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров. Те разговарят с представителите на "Демократична България" Атанас Атанасов, Владислав Панев и Христо Иванов.

"Ние влизаме в тези консултации с много ясна, програма, с ясни и кратки срокове, за да може да изпълним всичко това, което българският народ очаква от едно правителство", каза Асен Василев в началото на срещата.

Христо Иванов заяви, че стъпват на 6 месеца трудна турбулентност, но добри постижения. Благодаря за доброто сътрудничество на премиера в оставка Кирил Петков. Трябва да си извадим уроци, да има ясна програма, ще трябва да подобрим структурата на вземане на решения в едно бъдеще управление и да подходим по конкретен начин към формиране на мнозинство в парламента, добави Иванов.

Без да се отказваме от целите ни трябва да намерим механизъм за по-голяма диалогичност по национални приоритети, така че в рамките на 6 месеца или 1 година да предложим постижения, които да постигнем, подчерта Христо Иванов.

След срещата Христо Иванов заяви, че са потвърдили готовността си да окажат подкрепа на мандатоносителите от "Продължаваме Промяната". "За нас е важно страната да се стабилизира и да бъде излъчено управление и това да стане с първия мандат".

Това, което свършихме в последните месеци даде добра основа за посоката, по която трябва да се продължи. Обсъдихме програмата, да, споделям оценката следващият кабинет да стъпи върху много ясна програма, която да дава база и приоритети, през конкретни теми в парламента да се търсят национални съгласия, подчерта още Иванов.

Шенген и Еврозоната трябва да бъдат акцент. Както и модернизацията на българските въоръжени сили, както и общата модернизация на сектор Сигурност. Още теми са важни - образование, култура, демография, каза Иванов и добави, че диалогичността трябва да се подобри.

Оценяваме колко ще е трудно, но трябва енергично да се действа и заявките, които чухме са убедителни, излизам с оптимизъм от тази среща. Тласкането към нови избори е безотговорно и ще бъде наказано от избирателите, смята Иванов.

Той беше категоричен - "Ние от ДБ червени линии не сме чертали, смятаме, че има национални задачи и трябва да се работи за тях".

По-рано ПП преговаряха с БСП. След срещата посочиха, че ще обявят нова ясна програма със законодателна рамка за следващите 6 месеца.

“Продължаваме Промяната" ще преговарят за нова коалиция с поне 121 български народни представители, които да подкрепят програма за управление в следващите шест месеца и превеждането на България през икономическата и политическата криза.

Виж коментарите (3)

Още по темата (767):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
28.07.2022 Тома Биков: Правителството беше свалено от ареста на Борисов
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).