ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Глоба до 5 000 лв. грози пловдивски влогър, който организира масово изкачване на Мусала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:19 / 06.08.2019Коментари (8)10984
©
Глоба до 5 хиляди лева грози пловдивски влогър, който организира масово изкачване на връх Мусала. Походът се оказал в зона, в която не е разрешено струпването на много хора.

"1500 души покориха Мусала с мен, а държавата иска да ме глоби". Това е заглавието на клипа, който известен влогър разпространи в социалните мрежи. Той организира група хора, с които заедно покори връх Мусала. Оказва се обаче, че това е в нарушение на закона.

"Обявих в интернет, че по този случай на еди коя си дата ще съм на лифта, събираме се и заедно изкачваме - просто група приятели, които се събират в интернет", разказва Слави Панайотов.

Слави не е събирал пари от участниците в мероприятието. Нито е създавал туристическа група. На върха обаче ентусиастите ги очаква изненада.

"Дойде едно момче и каза, ако може да отида с него. Даже не разбрах кой е и защо е. Просто дойдоха вдигнаха ме и казаха "Елате с нас". Аз настоявах през целия път да разкажат за какво става въпрос, да намекнат - нищо. Дори вътре обясниха само и единствено, че ще ми пишат някакъв документ. Без изобщо да обяснят какво е нарушението и защо точно се случва на върха, а не долу. Казаха: "Ще ви пишем протокол", спомня си Слави.

Влогърът обаче не съдейства на служителите. "Казах, че няма да се разпиша за никакви документи и излязох навън да разкажа на хората, те се чудеха какво става и защо ме привикват в заслона и им казах - "така и така, искат да ме глобяват за това, че сме дошли на Мусала. След като излязох аз навън пред хората, момчетата се скриха. Изчезнаха просто и яко дим", разказва влогърът.

От парк "Рила" имат друга версия. "Въпросният господин се е държал изключително грубо, не е оказал никакво съдействие, позволил си е да обижда и парковата охрана", казва пък Красимир Андонов, директор на дирекция Национален парк "Рила". Слави е изпратил писмо до няколко институции и е предупредил за похода. Твърди, че няма отговор. От парк "Рила" обясниха, че са забранили събитието.

"Самата пътека е зона за интензивен туризъм, от хижата нагоре е зона за ограничаване на човешкото въздействие. А самият връх Мусала - през него минава резерватната зона на централен рилски резерват. Такова масово мероприятие е в нарушение за плана за управление. Съответно му написахме, че не е допустимо в този район да се струпва такава голяма група от хора", обяснява Красимир Андонов.

"Реших да се погрижа за сигурността на тези хора, като от собствения си джоб платя професионални планинари, водачи, планинска спасителна служба също дойде с нас", разказва пък Слави.

Парк "Рила" ще състави акт и наказателно постановление на влогъра. "Глобите за физически лица са от 500 до 5000 лева, колко ще преценя... Ще преценя допълнително. По-скоро ще е към максимума", казва директорът на дирекция Национален парк "Рила". Слави Панайотов е решен да обжалва санкцията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Що за простотия??? Всеки може да се качва на Мусала, когато си пожелае! Или трябва преди това да уведомим НАП, Министерския съвет и Гранична полиция???
+1
 
 
В идиотска държава може да има само идиотски решения на органите ! Не разбират ли, че така ще го направят още по-популярен !
-4
 
 
Ама тия от парка, що не си е*ат майките, че да рахатясат. Един човек, дал идея - не е организатор ? И след като събитието става в мрежата - защо парка, не са реагирали ? И тука става интересното. Как охраната на парка е допуснала това стълпотворение ??? Спаха ли, очите и главите в г*за ли бяха завряли.
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
+1
 
 
Това не е място за масов туризъм . Трябва да се ограничи тълпата на такива места . По - скоро ми прилича на покоряване на връх Шипка .
-3
 
 
Заслужава даже по голяма! Не стига че превърнаха езерата в отвратително място ами сега и по върховете да не можеш да се разминеш от селфи к**ви
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: