ГЕРБ ще търсят консенсус за задължителното гласуване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:59 / 30.12.2014
1825
Смятам, че може да се постигне политически консенсус за промяна на изборното законодателство и да отговорим на очакванията на българските граждани за въвеждане на задължителното гласуване, заяви в предаването "Под лупа" председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Ако няма съгласие сред политическите сили по този въпрос, той не изключи възможността да се проведе и референдум заедно с местните избори.

Задължителното гласуване е тема, която е в центъра на вниманието на българското общество, а нашите сънародници в чужбина поставят много настоятелно и въпроса за електронното гласуване, заяви още Цветанов. Според него трябва да се направи обстоен анализ за промени в изборното законодателство във връзка с предстоящите избори за местна власт през есента на 2015 г.

2014 г. ще се запомни с многообразното политическо представителство в българския парламент, посочи Цветан Цветанов. Според него зад съставения кабинет стои едно мнозинство, гарантиращо, че няма да допуснат слабости и грешки, присъщи на еднопартийните правителства.

ГЕРБ е готова на избори по всяко време, но това не е националният интерес. Много по-важно е местната власт, която ще бъде избрана към края на 2015 г., да бъде подпомогната от една стабилна изпълнителна власт в лицето на правителството, е мнението на Цветан Цветанов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Абитуриентка-отличничка показа обувки за 2000 лева. Майката: Дете...
Излезе най-новата прогноза за вторник
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Призовават като обвиняем собственика на оръжието, с което синът н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).