ГЕРБ: Докато бяха заети да чегъртат, провалиха важен проект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:58 / 30.12.2021
1898
Реализацията на интерконектора Гърция - България е забавена, заяви Теменужка Петкова на брифинг на ГЕРБ.

Петкова разказа процеса на реализация и подчерта, че договорът е бил подписан на 28 април 2021 година, но заради ковид е трябвало да се подпише анекс и срокът е бил удължен до 31 декември 2021.

"Не съм чула енергийният министър или премиера, че ще присъстват на церемония. Проектът е реализиран заради волята на ГЕРБ и Борисов. След утре ще видим  кой какво направи, колко срещи е провел“, подчерта Петкова.

"Докато Румен Радев чегърташе ГЕРБ провалиха един голям проект като интерконектора Гърция – България“, каза бившият енергиен министър. Тя подчерта, че няма друга точка освен тази на Комотини и благодарение на анекс към договора е направена промяна във входната точка и от 1 януари 2021 г у нас има азерска газ, но тя е колкото позволява нашата инфраструктура.

"България получава газ на атрактивни цени, имаме 35 % по-евтина газ. ГЕРБ е работила така, че когато Добрев беше министър бяха преодолени трима посредника, тогава той се прибра без фанфари, но ефектът е на лице“, каза Петкова. 

Относно природния газ, първо, трябваше да се премахнат три посреднически фирми, след това предоговорихме цените, с ЕК предоговорихме договора и върнаха надвзети пари, които върнахме на бизнеса, добави Борисов.

Гърция и Турция приеха руската газ, а България беше изхвърлена от газоразпределението заради солидарността си към Украйна, каза още той.

Построихме газопровод, с който България печели милиони от нашите действия. При това положение никой не може да остави България на студено, припомни Борисов. Сега Балкански поток има 1 милион куб. газ - което ще стигне за месеци. Българите само ще печелят милиони всяка година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).