ГДБОП предотврати незаконна сделка с движими културни ценности

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:21 / 03.06.2022
632
Антимафиоти предотвратиха незаконна сделка с движими културни ценности, научи БТА. За акцията потвърдиха от МВР. Оперативна информация за сделката постъпила в четвъртък. Служителите на ГДБОП задържали четирима души около 14:00 ч. на бул. "Ал. Стамболийски" в района на кръстовището с бул. "Христо Ботев" в София. 

В автомобил антимафиотите намерили шест антични монети, две от тях - от жълт метал, а четири - от сребрист. Впоследствие е задържано още едно лице в Стара Загора, имащо пряко отношение към престъпната дейност.

Претърсени са още седем жилища и два автомобила - собственост на задържаните. В село Цар Калоян, област Пловдив, в помещение, стопанисвано от едно от лицата, е намерена работилница с две матрици за изготвяне на фалшиви антични монети.

В жилището на второто лице в Харманли са намерени седем матрици за изготвяне на фалшиви антични монети и четири предмета, имащи белези на културни ценности. В жилището на третото лице в  Симеоновград са намерени 13 боеприпаса, пет предмета с белези на културни ценности, три металотърсача и шест пити за тях.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).