"Фолксваген" все още търси най-доброто място за новия си завод

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (81)
09:28 / 30.07.2019
9337
Германският автомобилен концерн "Фолксваген" все още търси най-доброто място за новия си завод в Югоизточна Европа. Това съобщава националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). "Няма окончателно решение на Надзорния съвет", заяви премиерът на Долна Саксония Щефан Вайл (ГСДП), който е част от ръководния орган на "Фолксваген“. 

Неотдавна бе съобщено, че Турция вече е избрана за изграждането на завода на стойност милиарди. От компанията опровергаха информацията. България също участва в надпреварата. "Разбира се, независимо как се вземе това решение, то ще бъде икономическо, а не политическо изявление", увери Вайл, като допълни, че се очаква такова да има "може би на следващото или на по-следващото заседание на Надзорния съвет“.

Съответно процесът вероятно ще се продължи през есента. Критиците твърдят, че избирането на Турция не е съвместимо със ситуацията с правата на човека в страната. Впечатлението, че компанията отслабва дейностите си в Германия, като пренасочва все по-голяма част от работата си в страни с по-ниски разходи за персонал, противоречи на политиката на ГСПД.

"Принципно ситуацията е по-сложна… Компанията трябва да отваря нови пазари за продажби, също чрез пазарно ориентирано производство", подчерта Вайл. Съгласно думите му, "Фолксваген“ трябва да има право да присъства в много страни. "Ето защо се справя толкова добре, защото не само гледа на нещата с национални очила, а се утвърждава в международен план от десетилетия", обясни Вайл. 

Наскоро "Фолксваген“ представи добри резултати за работата си, въпреки дизеловата афера и проблемната автомобилна индустрия. От април до юни продажбите са се увеличава с близо седем процента спрямо предходната година. Също така печалбата на компанията се е увеличила значително през този период с почти една четвърт.

Plovdiv24.bg припомня, че един от вариантите за новото начинание на немския автомобилен гигант е голям терен в непосредствена близост до Пловдив.

Виж коментарите (81)

Още по темата (521):
10.04.2024 65 водещи компании търсят служители в Пловдив
28.03.2024 ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo
UniRetiCon
23.03.2024 Нов завод за 107 милиона до Пловдив търси 110 работници
21.03.2024 Западен гигант започна изграждането на нов завод в Пловдив
20.03.2024 Инвестиции за над 250 милиона евро: Новите заводи край Пловдив
16.03.2024 Предвиждат изграждането на пешеходна алея и веломрежа, която да свърже общините Раковски и Марица
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).