Ето това са най-щастливите деца на света, не са българчетата!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:18 / 02.12.2021
1932
Децата в Нидерландия са едни от най-щастливите в света, а експерти твърдят, че това се дължи на редица причини според проучване.

А според доклад на УНИЦЕФ, публикуван през миналата година, децата в Нидерландия имат най-голямо чувство за благополучие. От агенцията за децата към ООН са анализирали данни в 41 държави с високи доходи, подреждайки страните въз основа на резултатите им по отношение на умственото благосъстояние на децата, физическото им здраве и развитието, както на академичните, така и на социалните им умения.

Нидерландия се класира на първо място, следвана от Дания и Норвегия. Чили, България и САЩ пък са на дъното на класирането.

Отделно, Индексът за по-добър живот на Организацията за икономическо сътрудничество за 2020 г. показва, че Нидерландия отчита по-високи от средните резултати в редица сфери, в това число доходи, жилища и здравословно състояние.

Анита Клеър, автор на “Наръчник за оцеляване на работещия родител," казва пред CNBC, че е важно да бъде осъзната ролята социално-икономическите фактори, влияещи върху щастието на децата. Тя обяснява, че ако определени нужди на едно дете са задоволени, което е по-вероятно в страна с високи доходи, има по-голяма вероятност то да постигне щастие.

Келър казва, че типът родителско поведение, което задава “ясни граници с много любов и топлина, се свързва постоянно с положителни резултати за децата"

Освен това тя твърди, че срамът може да е наистина вреден за децата и че нидерландците са известни с това, че са отворени да разговарят по теми, които в други страни може да бъдат счетени за по-неудобни за обсъждане.

В доклада на УНИЦЕФ също така се посочва, че не всички деца, които живеят в богати страни, имат добро детство.

“Дори и държави с добри социални, икономически и екологични условия са далече от покриването на стандартите, зададени в Целите за постигане на устойчиво развитие до 2030 г, се казва в доклада на УНИЦЕФ.

За справяне с тези пропуски от организацията призовават страните с високи доходи да се допитват до децата за начините, по които животът им може да бъде подобрен и да направят така, че да интегрират политики за повишаване на тяхното благосъстояние. От УНИЦЕФ също така препоръчват страните да ускорят усилията по отношение на постигане на целите за устойчиво развитие, като намаляване на бедността и подобряването на достъпа до детски грижи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).