Ердоган нарече Борисов "скъп приятел"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
13:14 / 12.12.2020
9889
"Тази година сме принудени да организираме голяма част от събитията си онлайн поради пандемията, която засегна целия свят, включително и нашите страни. Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателя Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса". Това каза президентът на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган във видеообръщение по време на Х-ата национална конференция на ДПС, на която движението трябва да избере председател и членове на Централния съвет. 

"Поздравявам ви с най-сърдечни чувства, обич и копнеж. Благодаря за любезната ви покана за участие в националната ви конференция. Въпреки че не успяхме да откликнем на поканата, искам да знаете, че сърцата ни са с вас. Пожелава успешно протичане на националната ви конференция, която да бъде повод за благото на сънародниците ни в България. Пожелавам успех на всички мои братя и сестри, и най-вече на председателя на партията, които ще бъдат избрани на длъжност в края на конференцията по волята на делегатите", каза Ердоган.

"Тази година сме принудени да организираме голяма част от събитията си онлайн, поради пандемията, която засегна целия свят, включително и нашите страни. Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателя Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса. Изхождайки от разбирането, че "приятел в нужда се познава", Турция също оказва подкрепа според силите си, на приятелски и братски народи в този процес. В най-критичния период на пандемията бяхме до нашата съседка България, предоставяйки й медицинска помощ и подкрепа. По този повод поднасям своите съболазнования на нашите сънародници и българските съседи, загубили свои близки по време на коронавирусната пандемия", продължи той.

"Тази пандемия отново ни напомни за голямото значение на солидарността и споделянето. Единството и сплотеността са ключът към успеха във всяка една област - от политическата борба до усилията за разширяване на правата и свободите. Вярвам, че ДПС, заело своето важно място в българската демокрация, ако е рекъл Господ, ще продължи по своя път с по-всеобхватно и пробщавощо разбиране през новия период. Турция също ще продължи да бъде до вас, на оснавата на добросъседските си отношения, приятелството и съюзническите връзки с България. Във ваше лице поднасям своята обичи уважение на всички наши сънародници и на цяла България. Останете със здраве!", каза още турският президент.

Виж коментарите (14)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).