Емигрант опита за изнесе 230 кутии цигари без бандерол чрез полета Пловдив-Лондон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:39 / 13.12.2012
3441
При проверка на багажа на пътниците от полета Пловдив - Лондон митническите служители намериха 230 кутии цигари без бандерол, марка Karelia slims. Кутиите били скрити в голям сак между дрехи и друг багаж, пренасян от български гражданин, пътуващ за Лондон.

Мъжът чекирал непридружавания си багаж, където били скрити цигарите и се отправил с ръчния си багаж към линията за митническа проверка. Нервното му поведение, безцелното лутане във фоайето на летището, както и факта, че при проверката на ръчния багаж сам е отворил чантата и показал на проверяващите поставения там един стек цигари с бандерол, усъмнили служителите. Това дало основание за подробна проверка на вече чекирания и подготвен за товарене в самолета непридружаван багаж, където са открити цигарите без бандерол.

Мъжът е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от Наказателния кодекс от разследващ митнически инспектор.

Мъжът е обяснил, че е страстен пушач и от седем години работи в Англия, където цигарите са много скъпи. За кратко се е върнал в България и по време на престоя си тук "събирал" цигарите, които му носили от безмитна зона в Турция.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).