Експерт: Цените на всички продукти, освен на свинското, вървят нагоре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:04 / 18.12.2021
2604
С 11 лева е поскъпнала потребителската кошница в България, в сравнение с миналата година. Това обясни в студиото на "Събуди се" председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържища Владимир Иванов.

Продуктите, които задържат цената си, са свинското месо и оризът. Те ще ни струват точно толкова, колкото и през 2020 г.

"При захарта имахме едни доста стабилни цени дълъг период от време - сега поскъпването е с около 20%. При яйцата и пилешкото месо сме около 20%. При олиото поскъпването е над 45%. В случая - всичко сочеше, че трябва да има тенденция на спад, вследствие на добрата реколта, но кризата в енергийния пазар реши друго", коментира Иванов.

Цените на всички продукти, освен свинското, са тръгнали нагоре. "При плодовете и зеленчуците няма някакви драстични изменения спрямо нивата от миналата година. Проблемът ще го усетим през пролетта на 2022 г.", предупреди той. Причината за това ще са по-скъпите торове и разходите за отопление на оранжериите.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).