Една от фирмите, замесени в скандала с "Хемус", обвини МВР, че извършва активни мероприятия с предизборни цели

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:47 / 05.11.2021
3587
Ръководството на една от засегнатите от вътрешния министър Бойко Рашков фирми "Водно строителство" АД при изграждането на АМ "Хемус" с официална позиция:

Силно притеснени сме след провелата се днес пресконференция от министъра на вътрешните работи, представители на органите на реда, МРРБ, ДНСК и НАП. По време на събитието бяха направени внушения, уронващи престижа и доброто име на "Водно строителство" АД. Зад името на компанията стоят 50-годишна история, множество обекти в цяла България и екип от десетки висококвалифицирани специалисти.

Ръководството на "Водно строителство" АД категорично възразява срещу спрягането на името на компанията в активни мероприятия с предизборни цели. Намираме пряка връзка между неверните внушения, отправени днес, репресиите, на които сме подложени, и участието ни в справедливите и законни протести на пътно-строителния бранш.

От всички данни, изнесени на пресконференцията, верен е единствено фактът, че "Водно строителство" АД има законно сключен договор с държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД за доставка на материали/наем на механизация за участък от Автомагистрала Хемус.

Екипът на "Водно строителство" АД застава зад ангажиментите, поети при сключването да договора, с доброто си име, което е градил десетилетия, с експертизата си, с модерната си техника и не на последно място – с предоставените гаранции, които са неизменна част от договорните взаимоотношенията. Всички останали твърдения могат да бъдат определени като неверни и манипулативни.

"Водно строителство" АД оказва пълно съдействие на органите на реда в хода на извършваните проверки, като официално е заявило готовността си за това още  на 18.10.2021 г. в писма до директора на ОД на МВР – Благоевград, и до директора на Главна дирекция на Национална полиция. 

Ако тази политическа репресия продължи, ръководството на "Водно строителство" АД няма да се поколебае да потърси правата си пред съответните български и европейски институции.

 

Виж коментарите (0)

Още по темата (123):
25.10.2023 Борисов: Aко ГЕРБ не спечели на изборите, АМ "Хемус" няма да се строи
24.08.2023 Девет са обвинените за присвоените милиони от АМ "Хемус"
21.08.2023 Андрей Цеков: "Хемус" е показателен пример как не трябва да се осъществява магистрално строителство
20.07.2023 Гроздан Караджов показа нови документи по казуса АМ "Хемус"
12.03.2023 Шефът на АПИ: 500 млн. лв. ще струва ремонтът на 100 км от проверените
пътища
11.03.2023 Главният секретар на МВР: В строителството е потъвал огромен държавен паричен ресурс, който не е ползван по предназначение
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).