Джамбазки: Пандемията показа, че и държавата, и ЕС могат да работят без чиновници, бюрокрацията трябва да бъде съкратена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
22:39 / 15.05.2020
7258
Българските евродепутати внесоха поправки в пакет "Мобилност", проектът ще се гледа отново през юни. Ще спечелят ли тази битка?

"Ако под успех разбираме да успеем да извоюваме правото на водачите да почиват, където намерят за добре - да. Виждам тежко лицемерие и двуличие в колегите от Западна Европа. Те искат пакет "Мобилност", след като свърши кризата", каза евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му в момента шофьорите от Западна Европа не искат да карат камиони, а по пътищата на континента има предимно такива от България и Румъния.

"Сега молят и настояват българските шофьори да карат по повече от 10-15 часа. Реалистичната прогноза е, че в някои от гласуванията ще имаме много близки резултати", добави Джамбазки.

Той бе категоричен, че не са се отказали от тази битка и ще продължават възможно най-силно да изразяват своята теза.

Джамбазки посочи, че намаляването на данъците винаги има ефект на запазване на пари в работодателите и на работни места.

"Пандемията показа, че и държавата, и ЕС могат да работят без чиновници. Незабавно трябва в държавите да бъде съкратена бюрокрацията. В последните 2 месеца не виждах почти никого в ЕП", подчерта Ангел Джамбазки.

"В ЕП много повече се налага да се групираш със своите съмишленици, за да защитиш българските граждани. Във времена, в които хората губят работа, е безобразие да вдигаш данъци, сега трябва да се съкращава бюрокрацията", коментира евродепутатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него Урсула фон дер Лайен не е представила нито едно смислено предложение по време на епидемията от коронавируса.

"Езиков спор между България и Македония няма. Езикът, на който говори населението в братска Македония, е западнобългарска диалектна форма", изтъкна Джамбазки.

Виж коментарите (4)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).