ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Дъщерята на убитата Теодора: Рагевски ме настройваше срещу нея, дължеше й пари и имоти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:34 / 30.08.2021Коментари (2)4456
©
Както Burgas24.bg съобщи брутални убийства и намерени части от разчленените тела на млад мъж и жена в Бургас разтърсиха обществеността през този месец. Случаят с изчезналата брокерка е от октомври миналата година и бе на път да остане неразкрит. В началото на август обаче намирането на разчлененото тяло на 28-годишния Юмер Мехмед отново събуди въпросите за 46-годишната Теодора Бахлова. Защото свързан с двете убийства се оказа вече обвиненият 55-годишен Станимир Рагевски, сочен за бизнес партньор на Теодора и покровител на Юмер.

Бургас, късният следобед на 29 октомври. Теодора Бахлова напуска дома си с такси, а охранителните камери я засичат на една улица. И следите и се губят. Няколко дни по-късно е подаден сигнал в полицията, а 23-годишната й дъщеря е сигурна, че майка й е напуснала дома си за малко и е имала намерение да се прибере. Последният, който е имал контакт с Теодора Бахлова, е 55-годишният бизнес партньор на брокерката - Станимир Рагевски.

11 август тази година в тресавището на езеро Вая са открити частите от тялото на 28-годишния Юмер Мехмед, първоначално застрелян, а по-късно транжиран и изхвърлен на повърхността в тръстиките. Задържан за деянието и обвинен за убийството му е Рагевски. Свидетелят Деян Дичев съдейства на разследващите и посочва къде са останките от зверското деяние.

На 26 август криминалистите намират останките и на 46-годишната брокерка, заровени на пътеката между гробове в 12 квартал на бургаския гробищен парк. Точно четири дни, след като тялото на Теодора Бахлова беше открито, с дъщеря й - Християна Радоева говори пред NOVA.

"Как се чувствам? Не чувствам! Празно е. Аз говорех и бях подготвена за това нещо, но като дойде и то по ужасно брутален и гнусен, даже не знам дали има епитет, с който да определя това деяние", казwа тя.

Теодора Бахлова остана завинаги на 46 години. Брокерът на недвижими имоти натрупала състояние, а после и огромни дългове към банки и частни съдебни изпълнители.

"Явно са делили нещо. Иначе бяха приятели. Той към мен, след като мама изчезна, се вайкаше. Опитваше се да ме настрои срещу нея. Как, едва ли не, тя не ме е обичала, което е напълно нелепо. Че е избягала, че се укрила, това което твърдяха и медиите. Според мои източници по тази версия работеха и МВР", разказва Християна.

В началото на август случаят на Теодора е все още заведен на полицейска преписка, но досъдебно производство няма. След намиране на тялото на Юмер Мехмед, 23-годишната Християна търси отговори.

"При наличие на съответните доказателства в нужния обем и достатъчност, ще има и съответна реакция на прокуратурата. Но към настоящия момент такава връзка не е установена", посочи окръжният прокурор Георги Чинев.

"Станимир й дължеше пари и имоти. Аз го казах още тогава, когато тя изчезна. И баба ми го каза. И нейни приятели го казаха. Никой не ми повярва. Защо 10 месеца не провериха имотите на Станимир? Защо не провериха имотите на жена му? Майка ми е била в бидони в техен имот. Категорично има чадър. Аз за това нещо съм пуснала сигнали към нужните институции и ще продължавам да търся истината. Защото за мен това не е цялата истина", казва още Християна.

В средата на август е образувано досъдебно производство за случая с Теодора Бахлова. За отвличане.

"Досъдебно производство се образува при законен повод и достатъчно данни. Ако полицията и прокуратурата е имала законен повод и достатъчно данни за престъпление от общ характер, такова производство е щяло да бъде образувано", обясни Калоян Калоянов.

"Предвиденото наказание по Закон по чл. 294 по НК е до пет години лишаване от свобода, което на практика означава че чисто хипотетично законът позволява дори и да бъде наложено наказание - пробация. Макар и оскъдната информация, с която разполагаме към момента, се съзират признаците на същинско съучастие и помагачество.  Най-малкото по отношение на убийството на Юмер, не може Рагевски да потърси за втори път един и същ човек, да вземе главна роля по укриването на трупа, без да знае изначално, че той ще му помогне във това. Поне за мен няма логика. По отношение на Деян също искам да уточня, че предвид обвинението, което му е повдигнато в момента, той може да бъде задържан в ареста не повече от два месеца", обясни адвокат Димитър Вълчев.

Днес Християна споделя, че трябва да свикне с мисълта, че никога няма да види майка си, освен усмивката й от снимките. Че трябва да приеме, че майка й е жертва на тежко престъпление. И иска тя да намери покой.


Още по темата: общо новини по темата: 24
04.03.2024 »
01.03.2024 »
27.03.2023 »
23.02.2023 »
04.02.2023 »
30.05.2022 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.08.2021 г.
+3
 
 
Дано Успее да стигне до Истината и Има Правосъдие за тия който са го Извършили.
Aнонимен
на 30.08.2021 г.
+3
 
 
дано да стигне до истината и виновния да си получи заслуженото.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: