Държавата продава дела си в Панаира

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
11:16 / 21.05.2015
5345
Миноритарният държавен дял в "Международен панаир Пловдив" от 49,63% ще се обяви за приватизация на публичен търг с явно наддаване, съобщи изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) Емил Караниколов, цитиран от БТА.

От трите възможни форми на раздържавяване - конкурс, предлагане чрез фондовата борса и публичен търг с явно наддаване, е избрана третата процедура, обясниха от АПСК.

Принципалът на панаира - Министерството на икономиката, вече е сключил договор за оценяване на активите на панаира с адвокатското дружество "Попов и партньори", коментира още ръководителят на Агенцията. 

Документът е бил подписан на 7 май, до началото на юни правната кантора трябва да изготви приватизационна оценка, правен анализ и информационен меморандум за пловдивското дружество.

Едва след това ще станат ясни финансовото състояние и балансовите стойности на Пловдивския панаир и ще може да бъде определена минималната тръжна цена на дружеството.

Очакванията на Агенцията по приватизация е търгът за продажбата на държавния дял в панаира да бъде обявен към края на юни.

Специални изисквания към кандидат-купувачите няма да има, тъй като става дума за продажба на миноритарен дял, а управлението на дружеството зависи от мажоритарния собственик, обясниха от Агенцията.

Междувременно, докато тече процедурата, е възможно икономическото министерство да реши да запази част от акциите на панаира, допускат от Агенцията.

Възможно е и държавният дял или част от него да бъде дарен на община Пловдив, но за целта е нужно местната управа да поиска това от принципала на дружеството и да получи одобрението на Министерския съвет.


Виж коментарите (8)

Още по темата (197):
13.03.2024 Пловдивският панаир отново бе гледан на сесия на общинския съвет във Варна
01.03.2024 Снимка от 1953 г. показва емблематично място в Пловдив, днес то е коренно различно
29.02.2024 Министър Богданов: Очакваме обективен съдебен процес за собствеността на Пловдивския панаир
16.02.2024 Министър Богданов: Акциите на Пловдивския панаир са и трябва да бъдат собственост на държавата
16.02.2024 Връщат акциите на Варна в Пловдивския панаир на държавата
25.01.2024 Общински съвет Варна отказа да гледа въпроса с акциите на Пловдивския
панаир
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).