Довършват ремонтите на магистрала "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:11 / 24.07.2015
4044
Ремонт на магистрала "Хемус" в участъка от Шумен до Варна ще започне на 1 септември. Предстои и довършване на 5 километра от ремонта на магистрала "Тракия". Това обяви във Варна министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. В морската столица тя инспектира укрепването на пътя Варна - Виница.

"На 1 септември ще довършим от магистрала "Тракия" още 5 километра и ще започнат ремонтите на "Хемус", в частта от Шумен до Варна. В момента се изготвя проект за това кои участъци ще се подменят и с каква дебелина ще бъде асфалтът. 

Обсъжда се каква да е временната организация на движението, като това, което коментирахме вчера, е дали движението да продължи по магистралата двупосочно в едното платно, първо в посока Варна, а после в посока Шумен, или да се търсят обходни маршрути. Настоях движението да става само по магистралата, за да не затрудняваме пътуващите и през населените места там", обясни министър Палова, цитирана от Дарик.

Очаква се в средата на другата седмица да приключи и ремонтът на единия от виадуктите на "Тракия", а до 15 ноември трябва да завърши и реновирането на двата най-големи виадукта на аутобана. Движението по единствения участък в строеж от АМ "Хемус" - петкилометровата отсечка от ПВ Панайот Волов до ПВ Белокопитово, ще бъде пуснато в първата седмица на август.

"Очакваме да приключи процедурата във фаза 1 по изграждането на аутобана от другата страна (към Ябланица и разклона Плевен - Ловеч). Направена е преквалификация и къса листа на фирмите, като те бяха поканени да представят своите оферти. 

Крайният срок за това е края на август, като процедурата трябва да приключи най-късно до края на годината. След което ще изберем изпълнители и ще може да започне етап 1, а именно два лота по 30 км.

Паралелно с това в момента довършваме проектирането на другите два участъка - от разклона Плевен - Ловеч до Велико Търново и от Търново до ПВ Белокопитово. Надявам се до края на годината да сме завършили както проектирането, така и екологичната оценка.

По този начин ще имаме готовност да оформяме като решения парцелирани планове и отчуждителни процедури. Така че при реализирано финансиране ще можем да стартираме и самото строителство", завърши Лиляна Павлова.


Виж коментарите (0)

Още по темата (657):
26.04.2024 След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока
Бургас
10.11.2023 Работи се по разширяване на АМ "Тракия" с по още една лента
26.10.2023 Адриан Николов: В Южна България има сериозно икономическо развитие по линия на АМ "Тракия"
12.10.2023 Ремонт затруднява движението по магистрала "Тракия" до Пловдив
19.09.2023 Министър Цеков в Пловдив: Магистрала "Хемус" се строи от 50 години, трябва още една лента на АМ "Тракия"
21.08.2023 Разширението на АМ "Тракия" между Пловдив и София може да стане най-рано след три години
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).