Дончев: Кметовете с лъскави лимузини могат да бъдат глобени с 1500 лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:21 / 01.07.2015
2247
Кметовете, за които екип на предаването "Разследване" разкри, че се возят в служебни лимузини за стотици хиляди левове, подлежат на санкция от максимум 1500 лева. Но само, ако бъде доказано по безспорен начин, че с покупката на скъпите коли са нарушили Закона за обществените поръчки. 

Това каза в ефира на "Здравей, България" по Нова тв вицепремиерът и министър по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев.

Той допълни, че е разпоредил на ръководството на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) да направи проверка на случая с кмета на Балчик Николай Ангелов. Той се вози в автомобил, при поръчката на който е заложил като изисквания точно определени екстри.

"Законът не може да гарантира морала", коментира още вицепремиерът.

Той заяви, че ще предложи въвеждането на таван на цените на служебни коли, така че законово да се определи някаква максимална стойност на обществените поръчки за тях.

Дончев подчерта, че разкритите от "Разследване" случаи с прекомерни харчове на общински пари показват, че цялата система на местното самоуправление не работи.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Пеевски: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътреш...
Голямата проверка в складовете на "Лукойл" най-вече заради количе...
Роден е на днешния ден, умира едва на 28, но оставя ярка следа в ...
Службите стиковат работата си за изборите
Един от граничните ни пунктове: Изглежда толкова сиво и грозно, с...
Деница Динчева: Новите промени в обвързаната подкрепа целят облек...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).