До края ноември ще е известен концесионерът на магистрала ''Тракия''

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:36 / 25.10.2004
1198
До края на ноември 2006 г. от София до Бургас ще се пътува по автомагистрала “Тракия”, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски, който днес по обед инспектира строителното трасе на магистралата в участъка Оризово – Стара Загора.
Съгласно актуализирания договор с изпълнителя, до месец май следващата година ще бъдат построени 31 км в участъците Оризово-Стара Загора и Карнобат-Бургас. Главен изпълнител е сдружение “Рънауей БГ”, с лидер “Трейс груп”. През 2006 г. ще приключи строителството на 43 км от двата лота. Финансирането е осигурено от Европейската инвестиционна банка и възлиза на 240 млн. евро.
Все още текат процедурите за обезщетяване на собствениците на имоти по строителното трасе. За тази цел са предвидени 1.9 млн. лв.
Конкурсът за концесионер на магистралите ще приключи до края на тази година. Изцяло платена магистрала можем да очакваме през 2007 г., когато строителството приключи напълно - уточни министър Церовски и допълни, че това ще доведе до промяна във винетната система, съобщи Дарик радио.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия"
Толкова ли сме зле? От Пловдив до Видин колкото със самолет до Ки...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).