ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Давате поне 1659 лева и ще ви отведат на чудно място
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:51 / 10.09.2022Коментари (0)4420
©
Авиокомпанията European Air Charter ще осъществи първи чартър между България и Кралство Бахрейн. Това съобщи за TravelNews Калин Драганов, собственик и управител на туроператора “Профи турс", който е организатор на пътуването. Първият полет ще бъде на 5 ноември, а вторият на 12 ноември 2022 г. Офертите започват от 1659 лв. на човек и включват директен чартърен полет с включени летищни такси, чекиран багаж - до 20 кг, 5 нощувки със закуски в избрания хотел, трансфер летище - хотел - летище, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на застрахователна компания "Евроинс" и представител на български език по време на престоя. Настаняването е само в 4- и 5-звездни хотели, които за разлика от Дубай и други дестинации в Близкия изток, са на първа линия до морето. Бахрейн е много интересно място, но фокусът на програмата все пак остава почивка и релакс, обясни Калин Драганов.

“Тази дестинация е много далечна от българите и не ѝ се отдава нужното внимание като туристическа възможност. Бахрейн е много различна и уникална държава и определено си заслужава да се види", коментира Драганов.

Кралство Бахрейн е страна, по-известна с разпуснатия си начин на живот, отколкото като богата нация, произвеждаща петрол. Истината за това интересно място е, че успява да съчетае най-доброто от източния и западния свят съвсем непринудено и естествено. Страната е популярна поради централното си местоположение в Близкия изток, "отвореността“ си към западните туристи и по-либералната позиция по отношение на алкохола.

Разположена е в Персийския залив край източното крайбрежие на Саудитска Арабия и представлява архипелаг, съставен от 50 естествени и 33 изкуствени острова. След като е била под британски контрол през 1800-те и началото на 20-ти век, Бахрейн обявява своята независимост през 1971 г. и в момента е класифицирана като ислямска конституционна монархия. Влиянието на англичаните остава траен отпечатък върху мястото, но в съчетание с местната култура, кухня и обичаи, днес предлага наистина уникално преживяване с най-разнообразни атракции. 

Столицата на Бахрейн – Манама, е пропита с история и уникални кътчета. Атмосферата, която градът създава, не може да бъде описана с думи - древната архитектура, в съчетание с новия модерен облик на града, наистина превръщат мястото в същински космополитно. Силно впечатление прави “западното" мислене на местните. “Това е една от най-либералните държави в арабския свят и това, че на центъра на столицата има синагога и църква е достатъчно показателно за това", разказва собственикът на “Профи турс". 

Също така едни от най-красивите плажове са разположени именно на острова, което го прави перфектен за морска почивка. Ноември е идеалното време за посещение на Бахрейн с температура на водата от 25-26°, дневни температури от 26-28° и нощни - около 22-23°, откриващи чудесни възможности за плаж.

Неслучайно Бахрейн е наричан и бисерът на Арабския залив. Това е така, защото кралството има над 4000-годишна традиция в гмуркането за перли. Единствено там се предлага на туристите възможността да уловят до 60 бисерни стриди, които сами да проверят за наличие на перли! Това уникално преживяване е част от програмата на “Профи турс". За любителите на историята от друга страна е подготвена целодневна екскурзия до Стария град - Сук. Babel-Bahrain Souk ви дава възможността да откриете пазар като от приказките на Шехерезада, очарователен лабиринт от улички, пълен с продавачи на подправки, търговци на килими и десетки изящни бижутери.

Гледките и ароматите на този автентичен пазар ще пленят с разнообразието си, една цветна палитра от подправки, деликатеси и ръчно изработени стоки. Влизайки в централния бизнес район, ще видите наскоро добавената нова пазарна част, която внася модерен щрих в района с много от най-популярните търговски центрове на Бахрейн, разположени по централните улици. Посетете синагогата, индийския храм и джамията, всяка от които се намира на много близко разстояние.

Бахрейн представя една уникална възможност да се запознаете с Арабския свят отново и дава свеж прочит върху местната култура. Идеалното място, където може да съчетаете красиви плажове с древна история и пленителни забележителности - определено е подходящо за всеки тип пътешественик и всеки може да извлече нещо ценно и уникално от почивка в кралството!


Още по темата: общо новини по темата: 936
14.08.2023 »
08.08.2023 »
21.07.2023 »
01.11.2022 »
28.10.2022 »
17.10.2022 »
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: