Да възпитаваш детето си в човеколюбие! Мил жест разтърси социалните групи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:26 / 06.12.2021
5778
Свикнали сме да бъдем апатични, да твърдим, че държавата е длъжна да се грижи за бедните, за онеправданите, нас не ни засяга.  Научили сме се да подминаваме възрастните и самотни хора, свикнали сме дори да не забелязваме с кого се разминаваме. 

И ако повечето от нас живеят в собствения си свят и със собствените си проблеми, явно има и хора, които възпитават децата си в човеколюбие. Милата дума и жест към непознат не са нещо, с което се раждаме, те просто се възпитават.

Попаднаха ме на пост в социалните групи, който явно разтърси не само нас, но и всички, които са го прочели. В групата "Забелязано в София" Нели Кисьова пише: 

"Това на което станахме свидетели аз и моите приятели днес, ни остави без думи. Малкото момиченце явно дъщеря на мъжа с нея цял ден подаряваше на възрастните хора в парка коледни картички, които, доколкото разбрахме, тя сама е направила. Освен написаните пожелания момиченцето и баща и слагаха и пари в всяка една картичка. Нямаше възрастен човек, който да не се просълзи от жеста. Такива мили и искрени пожелания и думи се разменях и толкова щастливи бяха хората, че за миг изчезнаха пандемии, вируси, кризи и всякакви негативни неща. Останахме без думи!!"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Майка намери 15 кърлежа по детето си след разходка в парка
Вдигат определени пенсии
Жълт код за проливни валежи и гръмотевици е в сила за 2 области
Днес е най-важният ден от Страстната седмица
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).