Цветан Цветанов за обезобразеното момиче: Виновникът да бъде съден, а не просто задържан за 72 часа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
23:06 / 29.07.2023
3031
Последиците са 400 шева, а за душевното състояние на момичето и семейството ѝ отраженията ще са неизмерими. Като бивш вътрешен министър съм категоричен, че този случай трябва да бъде разследван и виновникът да бъде съден, а не просто задържан за 72 часа и пуснат на свобода, с аргумента, че това било лека телесна повреда. Подобни хора са опасни не само за жертвите дръзнали да наранят, под каквато и да е форма, а за цялото общество. Това написа във Facebook профила си бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов относно. 

Ето какво гласи целият пост без редакторска намеса:

За съжаление сме свидетели на поредното посегателство, “заметено под килима" от т. нар. ни правосъдна система, която все по-видно отсъства от функциите си. 18-годишно момиче е брутално нарязано с макетно ножче и със същата жестокост му е обръсната главата, от приятеля ѝ.

Последиците са 400 шева, а за душевното състояние на момичето и семейството ѝ отраженията ще са неизмерими. Като бивш вътрешен министър съм категоричен, че този случай трябва да бъде разследван и виновникът да бъде съден, а не просто задържан за 72 часа и пуснат на свобода, с аргумента, че това било лека телесна повреда. Подобни хора са опасни не само за жертвите дръзнали да наранят, под каквато и да е форма, а за цялото общество.

Веднъж извършили подобни действия, те ще посегнат отново и последиците може да са фатални. Крайно време е правосъдната система да започне да функционира ефективно. Като баща на три дъщери не смея да си помисля какво е изживяло това невинно момиче, каква травма ще понесе занапред от преживяното.

Да спрем да сме свидетели на ежедневните трагедии! Да се поеме политическа отговорност и съдебната власт да приложи цялата сила на закона срещу насилието, гаврите и убийствата!

Виж коментарите (0)

Още по темата (216):
11.05.2024 Дебора: От време на време плача, винаги ще ме е страх
25.04.2024 Дебора напусна училище: От тук нататък предстои най-доброто за мен
18.04.2024 Горещи спорове в Пловдив белязаха делото "Дебора"
17.04.2024 Дебора в Пловдив: Страшно съм изнервена
17.04.2024 Трети опит в Пловдив за старт на делото "Дебора"
05.04.2024 Дебора мечтае да стане служител на реда
Още новини от Национални новини:
Внимавайте, преписвачи! Матури 2024 няма да са както досега!
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете
Дебора: От време на време плача, винаги ще ме е страх
Кръстю Лафазанов с емоционална изповед за покойната си съпруга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).