Чуйте цялата безпрецедентна реч на премиера Бойко Борисов!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
21:10 / 10.07.2020
37930
Вижте само как звучи - финансовите министри на държавите-членки на еврозоната! Не на мутрите, не на мафията, а на най-белите страни в света. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в МС по повод влизането ни в чакалнята на еврозоната. "Голямо благодаря на Кристин Лагард за това, което направи и заместниците й", каза премиерът. Едно време ме попитаха кой ми е най-големия приоритет - механизмът, Шенген или еврозоната. Казах еврозонатам, защото, когато си член на банковия съюз, където са всичките бели държави и банковата ни система е под мониторинг, никой повече не може да каже: "Теглих кешове и ги разнасях напред-назад", добави той.

"Повече никой няма да може да прави финансови измами. Няма страшно и за банките, защото всички ще трябва да работят според правилата. Ние посоката я знаехме и вече сме там", каза Борисов. "Същевременно не се радвам, криво ми е! На тази дата с нашия президент трябваше да сме заедно. Това е нещо за десетилетия напред. Само след няколко месеца, по-малко от година ще има избори. Нито аз ще съм, нито той. Или каквото каже народът - това ще бъде. Но днес трябваше да сме заедно, защото цяла Европа гърми, че сме влезли в еврозоната", уточни той. "Вместо това ние цял ден се мъчим да покажем кой кого и колко мрази. Нали пише: "Съединението прави силата". Сега, вместо да се прегърнат, да играят хоро, ръченица, каквото искат - с маски... Ние цял ден отбиваме атаките на нашите българи, които по всякакъв начин искаха да попречат на това, което е хубаво за народа", каза Борисов.

"Имам и бас с колегата Веско Дремджиев, който не вярваше, че България ще стигне до тук. Но стана - надявам се да ми се обади и да ме поздрави", добави той. "Хората се радват за нас, а ние не се радваме. Плашим с протести. Ето, отвън има ли хора?! Вместо да работят, ще ги изкарваме всяка вечер. Посланиците какви доклади пишат?! Стабилна държава, елате да инвестирате в България, не не пишат така. Има избори, народът ще ни подреди пак, бил съм опозиция и управляващ. Дори да си опозиция ще е доста по-хубаво. 

Ще изляза да им кажа две думи, но не се радвам истински за един безспорен успех, защото не сме заедно. Разделена държава. Изправена пред граждански протести, на етнически протести, това не е моята държава, която искам да видя - просперираща, силна, единна, яка държава. И ако аз съм причината - ходил съм си два пъти, просперитета на държавата е важен. Считате ли, че да си премиер е много приятно днес?! Това ли е животът, който искаме, ние, политиците - да се плашим всеки ден със затвор", попита Бойко Борисов.


Виж коментарите (21)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).