ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Читател: Отровата, която си разменяме с повод и без повод, ни убива!
Автор: Пламена Николова 09:50 / 21.08.2020Коментари (8)2910
© Plovdiv24.bg
Читател на Varna24.bg сподели емоционален коментар за медията ни, който би трябвало да ни накара да се замислим върху това как искаме да изглежда света около нас. Публикуваме го без редакторска намеса:

"Здравейте, варненеци? В тези бурни дни, когато ни владеят противоречиви емоции, искам да ви кажа, че винаги можем да намерим повод да бъдем мрачни, агресивни, ожесточени, критични и недоволни от нещо...Във всеки от нас живее по един хищник, важно е обаче дали ще му отворите клетката и ще го нахраните сутрин, за да се нахвърли настървено върху настроението на всички около вас, или ще затворите здраво клетката.

Аз съм позитивен човек, но когато някой ми налети на бой, защото искам да мина по пътя си, ми е трудно да му отвърна с усмивка. В такива ситуации се задействат основни рефлекси и юмруците май действат по-бързо от разума. Ако им позволим... Жал ми е за тези хорица, дето вече 40 дни се дерат по кръстовищата, мятат яйца и домати и крещят ли крещят обезумели като на футболен мач... Е, дано си струва "надника" и усилията, защото ми е трудно да повярвам, че нормален човек с истински убеждения ще прибегне до този начин да действие.

Анархията не е довела никога до нищо добро. Докато шепа хора опъват здраво нервите на цял град в този бутафорен цирк, други полагат усилия животът да върви в обичайния му ритъм. Добре, че ги има и тези незабележими хора, които едва ли живеят леко, имат своите радости и грижи, но ги заключват зад вратата на дома си.

Такива хора ми оправиха киселата усмивка тази сутрин. И това не са симпатизанти на тоя и оня, а обикновени хора. Като жената във фурната сутринта, която е станала в пет часа, докато тия в палатките още спят, доволни от поредния спектакъл, който са изнесли...Та тази жена с усмивка продава закуски, подсладени с пожелание за приятен ден на всеки клиент.

Като контрольорката в автобуса, която на тази възраст в друга държава щеше да си гледа почивката на някой плаж. Тук, мачкана в тълпата, обиждана от недоспали дебили и скокнала по тъмно, пак намираше сили да поздрави всеки, на който продава билетче, с "добро утро" и да се усмихне зад маската, която я души по 12 часа на ден.

Тези усмивки, вибрацията на тези хора, ме накараха да се замисля дали усмихнатите хора не се превърнаха в четирилистни детелини? Аз ли имах късмет да ги срещна, или съществуват, но не ги забелязваме? Били сме болна нация, първа по смъртност...Замислете се защо? Отровата, която си разменяме с повод и без повод ни убива!"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Предложете алтернатива...не само да се вика "Оставка"!!!
Aнонимен
на 22.08.2020 г.
0
 
 
що за подлоги на властта сте ? тия които наричате безделници искат да сменят корумпираната система. Много ли сте доволни от Баце и цялата хунта около него? Аз не съм! И що не вленат в случаен ден в народното събрание да направят алкотест? Интересно ми е колко от депутатите ще дадът положителен? С какво право полицията прави алкотест на протестираши? Не управляват МПС. Тва са глупости и опити за дискредитация.
Aнонимен
на 22.08.2020 г.
0
 
 
Оказа се, че протестърчетата в огромна част са пияници, наркомани или обикновени пройдохи. Никаква интелигентна младеж. Само като им видиш подпухналите лидери...
0
 
 
Употребени хора от жадните за власт! Убедена съм, че ще останат разочаровани от крайния резултат и ще съжаляват, че напразно са се търкаляли по улицата!
Aнонимен
на 21.08.2020 г.
+1
 
 
Да, както имаше балъци, които пазаруваха от Лафка на Пеевски, така има и балъци, които пазаруват в аптеките и бензиностанциите на Магарешки. Ако имахме гражданско общество, тези двамата щяха да са с раирани костюмчета и нямаше да ни занимават с тях из медиите.
-1
 
 
Хвърлят яйца, а инъче са първи на бенсиностанциите и аптеките...хитро!
Aнонимен
на 21.08.2020 г.
+1
 
 
Докато шепа хора протестират, останалите мишкуват, а за разтуха се обаждат на избягалите от тяхната държава деца в чужбина.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: