ЦИК проведе първото извън столицата обучение на представители на РИК

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:17 / 08.01.2013
2309
С обучението на представителите на 16 и 17-ти РИК, на полицията, пожарната и секретари на общини, което се проведе в сградата на Областна администрация - Пловдив, се дава началото на информационната кампания за провеждане на референдума. На 27 януари милиони българи у нас и по света ще решат да развиваме ли ядрена енергетика. Върху бяла бюлетина само със син химикал и със знака "X" ще трябва да отговорим с "ДА" или "НЕ" на единствения въпрос: Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?

469 са избирателните секции в Пловдив, 516 в областта. Вече е готова организацията за предаването на бюлетините. 16-ти РИК ще бъде ситуирана в Панаира, 17-та ще бъде в сградата на областна администрация. Предвид студеното време пред сградата на областната избирателна комисия ще бъде монтирана отоплена шатра, в която ще се раздават топли напитки на всички членове на избирателни комисии, дошли да предадат протоколите от секциите.

"Няма да оставим хората да студуват, има стройна организация с номера и всеки ще предава бюлетините си според номера, който е получил, увери главния секретар на областната администрация Ангел Ангелов.

Всеки български гражданин, който досега е имал право на глас, ще може да пусне своята бюлетина. Без право на мнение за енергийното ни бъдеще ще бъдат хората, поставени под запрещение, и тези, които в момента изтърпяват присъда лишаване от свобода, поясни Румяна Сидерова от ЦИК. 20 от секциите в града ще са "специални". Те ще бъдат обособени в болници, в следствието, в домовете за стари хора.

30 пловдивчани с увреждания ще изразят мнението си в нарочно организирани подвижни секции в районите Централен и Северен, съобщи Людмила Узунова от ГРАО при община Пловдив.Избирателите с различни постоянен и настоящ адрес могат да гласуват в избирателна секция по временната си регистрация, ако заявят това до 12 януари включително.

Заявлението се подава по образец в общинската администрация по настоящия им адрес.От значение за мястото на гласуване е постоянният адрес към 9 ноември 2012 г., когато е обнародван указът на президента Росен Плевнелиев за насрочване на националния референдум. 

Както и на отминалите президентски избори, учениците и студентите - редовно обучение, ще могат да гласуват в избирателна секция по избор в града, където учат, ако то е различно от населеното място по постоянния им адрес.

Справка по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване може да бъде направена в сайта на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО).

Виж коментарите (0)

Още по темата (130):
11.10.2023 Правителството реши: Спира се изграждането на АЕЦ "Белене"
07.10.2023 Започва ремонт на шести блок на АЕЦ "Козлодуй"
11.07.2023 Председателят на БСП Пловдив се включи в протеста за спасяването на АЕЦ "Белене"
11.07.2023 Росен Христов за АЕЦ "Белене": Считам, че сегашното решение е прибързано
11.07.2023 Рибарски: Довършването на АЕЦ "Белене" е невъзможно
10.07.2023 Свилен Трифонов: Неадекватното управление досега направи от АЕЦ "Белене" една корупционна дупка
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).