ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бум на спрените детски заради отказ от ваксина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:30 / 19.05.2016Коментари (32)9605
© Plovdiv24.bg
Бум на семействата, останали без детски надбавки, защото не са ваксинирали детето си със задължителните ваксини. Средно по 760 хлапета са останали без помощта в периода януари - март 2016 г. 

"За сравнение през същия период на миналата година са били 78 деца средномесечно", обясниха пред "Монитор" от Агенцията за социално подпомагане (АСП). 

Според личните лекари това са основно деца от малцинствените групи, а и от семейства, които са против задължителните ваксини. 

"Основно това са родители, които четат в интернет истории за това как ваксините отключвали аутизъм, обясни д-р Красимира Стоева. Сред тях е и Мария Иванова, която твърди, че след поставена ваксина на сина й той спрял да говори.

"След изследвания при холистичен лекар за наличие на тежки метали му беше поставена диагноза живачна интоксикация. Няма да ваксинирам повече децата си", категорична е софиянката. 

От години родителски организации настояват да отпадне задължението им да представят бележка за имунизация при отпускане на надбавки. Това е въпрос на избор.

Аз като родител не искам да подлагам детето си на риск и в замяна на това получавам санкция", недоволства Мария. Според Закона за семейни помощи за деца санкцията за родителите, които не ваксинират децата си, е същата като тази за семействата, които не пращат хлапетата на училище.

"И двете неща са задължителни, съответно и санкцията трябва да е еднаква", обясниха от социалното министерство. През първите три месеца на година 493 хлапета средно на месец също са останали без детски надбавки, защото не са посещавали задължителната предучилищна група. 

В сравнение със първото тримесечие на миналата година броят им намалява, отчитат от АСП. "През януари - март 2015 г. са били преустановени месечните семейни помощи на близо 660 деца", обясниха от агенцията. 

Намаляват и санкционираните родители, които не пращат децата си на училище. Всеки месец по 5111 хлапета между 7 г. и 8 г. са оставали без финансова подкрепа от държавата, защото имат над 5 неизвинени отсъствия от час. За сравнение през първото тримесечие на миналата година броят им е бил с над 1000 повече.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
О невежи ваксините са със цел превенция. Не сме аборигени. Благодарение на тях много хора живеят...тези който отказват вече не са сред живите...единствено и само ако доказано детето има непоносимост към тях се издава документ и детските не се спират.
-1
 
 
Чудя се навремето, преди 30 години, като сме се раждали ние, питали ли са майките ни искат или не ваксинация? А знаете ли колко странични ефекти има аспиринът; че и от него можеш да получиш всичко, каквото и от по-силен медикамент. И Venelin Marinov е много прав в това, което казва.
+2
 
 
Нагли и безмозъчни същества, Facepalm, сте всички, които се опитвате да ме принудите да натъпча детето си още от родилния дом с това, което разни CEO-та от фармацията са решили, без да ме питат, обаче като стане сакатлъка се криете по мишите си дупки и никой не носи отговорност за прецаканите дечица и родителите им, които цял живот гледат инвалид. Само щото са били "солидарни" с обществото. Да не говорим, че преди да навърши 6 месеца детето на практика няма функционираща имунна система и каквото и да му вкараш няма как да получиш имунен отговор, щото няма кой да го даде. Да не говорим за доказаната неефективност на поне една част от ваксините, за която мога да те удавя в данни и за които странно защо нашите 3-4 "видни специалисти" - мога да ги изредя по име - мълчат като женски полови органи. Айде първо да заработи механизма за съобщаване, регистриране и проучване на нежелани реакции след ваксинация. После да започнат да разясняват на родителите и опасностите, а не само евентуалните ползи от ваксините, щото аз до сега не съм чул от сериозен специалист да каже, че всички ваксини са напълно безвредни. И накрая като се учреди фонд за обезщетяване на пострадали след ваксинация, тогава ела да ми обясняваш кой какъв бил. Или и ти като въпросните 3-4 индивида си мислиш, че в цял свят има пострадали от ваксини, само в България - не...? :)
Aнонимен
на 19.05.2016 г.
+2
 
 
това е нож с две остриета. всеки сам преценява. но също е и факт че има и много последствия от тези ваксини, например като аутизма...
-1
 
 
Вие луди ли сте или много прости ? Знаете ли че благодарение на ваксините са изчезнали много смъртоносни заболяавания ?!? Бкагодарение на ваксините имунокомпрометирани хора се защитават от стадния имунитет.Точно този стаден имунитет в момента унищожавате с антиваксърските си глупости !
0
 
 
Опааа, чак тука ще някой ще плюене кръв.....
+1
 
 
Само като гледам, колко неадекватни жени има, които обричат децата като не ги ваксинират, направо ми настръхва косата! Но нищо, при вас естествения подбор ще си каже думата и след някое друго поколение ще ви спре репродуктивния процес така или иначе...
+3
 
 
Хората, които се мислят за специалисти във всяка област, и не желаят да ваксинират децата си, дали си дават сметка ако ваксинацията спре за всички - само си представете това, - какви последствия ще има??? Епидемии, за които след това отново лекарите ще са виновни ли? Това е същото като хората, които по неясни причини искат да раждат вкъщи на пода..., тези, които казват, че училището не струва, учителите не струват, лекарите не струват, да има как няма да ги пращат и на училище, няма да ги водят на лекар... А имат ли смелост тогава - да си ги лекуват сами? Да си ги обучават вкъщи сами, защо не и операции да им правят вкъщи. Вие просто не знаете, ако няма ваксини, какво би се случило. И уважаеми, родители, дано никога не Ви се налага да изпадате в ситуация, в която "природните антибиотици" няма да Ви помогнат, и ще трябва да потърсите лекарска помощ, която очевидно недолюбвате. Мислете с главите си и не смятайте женските форуми и самозвани хора за меродавен източник - ако беше така, лекар щеше да се става с четене по форумите, учител - също. А нация, която не уважава лекарите и учителите си - жалко за нея - и същевременно, като опре ножът до кокала - да не може без тях.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: