Българска група за разпространение на наркотици бе разбита в Германия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:49 / 03.12.2021
1188
Задържани са 12 български граждани, като на петима от тях са повдигнати обвинения. Специализираната прокуратура участва в разследване на българска престъпна група за разпространение на наркотици, действаща във Франкфурт на Майн. 

На 23 ноември, в изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от Прокуратурата във Франкфурт на Майн, Спецпрокуратурата и ГДБОП извършиха действия по разследване на организирана престъпна група от български граждани за държане и разпространение на наркотици на територията на Германия, съобщават от държавното обвинение.

Досъдебното производство е образувано в края на 2020 г. от Прокуратурата във Франкфурт на Майн. При координирани действия с Федералната криминална служба, българската Специализирана прокуратура и ГДБОП в края на миналия месец са провели съвместна полицейска операция на територията на двете държави - в областите Северен Рейн-Вестфалия и Хесен, както и област Търговище.

Първоначално са задържани 12 българи, като на петима от тях са повдигнати обвинения за ръководене и участие в организирана престъпна група, действаща във Франкфурт, за притежание и разпространение на наркотици. Извършени са претърсвания на 14 адреса, при които са иззети много доказателства по разследването.

При извършените претърсвания на адреси в град Попово и село Кардам са намерени документи, компютърни конфигурации, мобилни телефони и други доказателства, свързани престъпната дейност на групата. 

Те ще бъдат предадени на Прокуратурата на Франкфурт на Майн.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).