ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
България започна да отнема златни паспорти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:25 / 08.12.2022Коментари (1)5895
©
България е започнала да отнема т.нар. златни паспорти - предоставящи гражданство срещу инвестиции. Това стана ясно от думите на правосъдния министър Крум Зарков, който е в Брюксел на закрито заседание на подкомисията на Европейския парламент за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права.

В последните три месеца България е отнела 12 златни паспорта, за други пет процедурата е в ход, каза пред БТА Зарков и добави, че въпросът за тези паспорти е бил повдигнат на днешното заседание на подкомисията в Брюксел. Зарков уточни, че България досега е издала "малко над 120 такива паспорта".

Проверката на ДАНС за всеки един продължава, заяви още Зарков и добави: "Министерството на правосъдието демонстрира, че когато дойдат достатъчно ясни данни, не се колебаем въобще да изпратим предложение до президента да им бъде отнето гражданството".

Той добави, че след като бяха приети законови промени в предишното Народно събрание, сега като министър на правосъдието подписва искания за отнемане на гражданство, защото е било установено, че инвестициите, които са били направени, за да се получи, се оказват несъществуващи.

"Евродепутатите ме питаха за много неща, основно за главния прокурор и въпроса с неговата позиция по конституционния ни ред - каза още Зарков. - Информирах ги за изготвения законопроект на Надежда Йорданова, с който те бяха запознати и който ние подобрихме, благодарение на становището на Венецианската комисия. Усилията на българското правителство за внасяне на много важни и очаквани реформи в областта на правосъдието се оценяват. Групата за наблюдение на демокрацията в ЕП е наясно с трудностите, но мисля, че оценяват политическата воля и ритъма, с който работим. И те, и аз, знаем, че крайното решение лежи на раменете на българския парламент, така че това остава отворена тема".

"Съобразихме се с всички препоръки с изключение на тези, които засягат Конституцията, по очевидни причини. Дори по конституционни въпроси, като за състава на ВСС, сме предприели мерки - като това да изискваме по-малки мнозинства за евентуално предсрочно отстраняване или назначаване на главния прокурор. Направили сме всичко така, както ни е било зададено", допълни министърът.

Той каза още, че на подкомисията в Брюксел са били поставени и въпроси за Висшия ни съдебен съвет и неговото конституиране. Зарков поясни, че това са, общо взето, всички въпроси, които са залегнали и в Плана за възстановяване, и в годишния доклад на Европейската комисия, и които някои обвързват с влизането на България в Шенген.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.12.2022 г.
0
 
 
Кога ще спрат да дават двойно гражданство,нека да стане като в Австрия-или си австрийски гражданин или си турист.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: