"Брикел" предупреди: Ще има недостиг на ток и хората ще останат без парно, ако ни затворят

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:29 / 22.07.2022
2616
Ако на "Брикел" бъде наложена принудителна административна мярка, България ще разполага с 1000Мв по-малко електрическа енергия, което ще създаде огромна енергийна криза, обявиха от дружеството.

Тази сутрин от "Брикел" ЕАД са изпратили предупредителни писма до всички предприятия, които купуват обогатено енергийно гориво от тях, че съществува реална опасност да не изпълним поетия ангажимент към нашите клиенти и колеги и доставките да бъдат преустановени.

"С топлинната енергия, произведена от горивната инсталация, работи Брикетна фабрика, която произвежда обогатено енергийно гориво. Обогатеното гориво използваме за производство на енергия и пласираме към 5 български централи! Те влагат произведеното в "Брикел" обогатено енергийно гориво в техния горивен микс. Благодарение на обогатеното енергийно гориво централите оптимизират производствения процес и намаляват вредните емисии. Благодарение на използваното обогатено енергийно гориво централите закупуват по-малко въглеродни емисии, които преди 5-6 години струваха 5 евро за тон, а в момента са 90 евро за тон", посочват от дружеството.

От "Брикел" ЕАД призовават за диалог с институциите и канят ресорните държавни органи да се запознаят с плановете за модернизация на дружеството.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).