ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Божидар Димитров: Трудно може да върнеш на село младежи, които ходят по дискотеките
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 15.06.2016Коментари (11)6136
©
Никога не съм казвал, че трябва да заселваме малките заселени места с бежанци. Концентрацията около София, Варна и Пловдив води до обезлюдяването на редица други райони. Това заяви депутатът Иван Иванов пред Нова тв. Той бе набеден, че е дал предложение мигрантите да бъдат заселени в малките села и градове.

"Селата се обезлюдяват не по зла умисъл на правителство или местна администрация, а чисто икономически. Има общ демографски проблем заради намалената раждаемост и емиграцията. Трудно може да върнеш младежи, които ходят по дискотеките, на село", това пък бе мнението на проф. Божидар Димитров.

Той каза, че все пак има решение: "Ако се направят пътищата, може къщите на село или малките градове да се превърнат във втори дом. Ако имат такава възможност хората от големите градове всеки петък ще пътуват до там".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
единсвеният на4ин е да легализират марихуаната
0
 
 
Логичното е да подобрят начина ни на живот и стимулират раждаемостта на повече българчета, но нали целта е да разрушат и обезлюдят България, защото им се плаща много добре...
0
 
 
И какво ще правят на село,като няма работа?Всички пастири ли да ставаме?
0
 
 
Честно казано за едногодишен период водата ни е спирала два пъти в рамките на деня, а тока може би веднъж. Напрежението си е добро, обадих се на ЕВН за проблем с електромера и на другия ден ми го смениха, не съм вярвала, че някога ще кажа добра дума за тях... Всичко е въпрос на нагласа и организация, на настроение и на едни други желания за свободното време, нямащи нищо общо със заведения, с фризьори, с магазини, с разходки по МОЛ-овете и т.н.
+4
 
 
Аз съм кореняк пловдивчанин, но от 4 години живея на 20-на минути от града, и честно казано съм много доволен от по-спокойния живот. Е, има си някои неща, с които трябва да се свиква, като например честото спиране на тока, по-бавното му пускане след това, непостоянното напрежение, като спре тока спира и водата, лошите улици и т.н. :) Но когато се изнесеш на село това са очаквани неща. Все пак предполагам, че този ход не е за всеки. Но забелязвам, че все повече хора започнаха да го правят, и няма начин да е друго яче, защото близостта с природата и спокойствието, което ти дава живота извън града, е нещо, което е заложено дълбоко в нас и търсено несъзнателно от повечето хора. Но всичко това важи основно за добре устроените и близки до градовете села. За по-отдалечените и не толкова добре устроени селца надеждата не е голяма.
+2
 
 
Трудно е защотото държавата е против теб във всякакъв вариант.Роден съм в Банишора,от 4 години живея на 50 км от София и до ден днешен се боря да имам вода,ток и да не ми разбиват черният път от ВИК и тн.Тук съм да създам бизнес и семейство и да отгледам детето си на спокойствие,но ежедневно дърбавата ми показва че не ме иска!!!!!
+2
 
 
Раздвоена съм: като гледам в Пловдив вече почти всяка втора кола е или от Хасково или от Смолян или от Кърджали или ...-признавам дразня се, но от друга страна като се замисля, че тези хора сигурно търсят по-добра реализация от това, което им предоставят родните места. Б. Димитров не открива топлата вода с това, че при по-добра инфраструктура и хората могат да пътуват по 40 мин., за да отидат на работа и инвеститорите също ще имат повече възможности, а не само около 3 големи града. Иска се наистина реална стратегия за развитие на тези райони, а не само да пишем проекти, да взимаме пари и накрая пак нищо!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: