Борисов: Ще разчитам на безпогрешния инстинкт на българския народ. Той се доверява на смелите и работливите!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:33 / 06.05.2021
6696
"На празника на Българската армия с чувство на дълбока признателност поздравявам всички сънародници, посветили живота си на военната служба. Днес отдаваме почит и на българските герои, загинали при изпълнението на войнския си дълг. Със своя професионализъм и самоотверженост военнослужещите доказват, че носят в себе си изключителният дух на своите предци, които не са позволили нито едно бойно знаме да бъде пленено.

Да пазиш честта на българската армия и днес означава да защитаваш българската държавност. В този момент хиляди военнослужещи са на своя пост - гарантират сигурността на страната ни и спокойствието на българските граждани, изпълняват съюзническите ангажименти на България и подпомагат обществото ни в кризисни моменти. За да отговорим на високата им мисия, стартирахме мощна модернизация на армията и подобряване на условията за труд. Задача, която всеки един бъдещ управник е длъжен да продължи.

На 6 май отбелязваме и Деня на храбростта. Винаги съм вярвал, че смелите хора движат света напред. Но смелостта трябва да има градивна цел както битките – добра кауза. За съжаление в сегашните политически битки виждаме повече малодушие и надменност, отколкото чувство за чест и дълг към обществото и държавата. Днес повече от всякога е нужна мъдрост и отговорност, така че България да преодолее щетите от пандемията и да продължи възходящото си развитие, за което полагахме всички усилия през изминалите четири години. Затова ще разчитам на безпогрешния инстинкт на българския народ. Той се доверява на смелите и работливите!

На Гергьовден празнуват хиляди именици, както и животновъдите. Нека Свети Георги Победоносец да ги закриля и да им дава здраве и благоденствие!", написа премиерът в оставка Бойко Борисов във Фейсбук.

Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
06.05.2021 Зам.-командирът на ВМС: Модернизацията на военноморския ни флот върви по
план!
06.05.2021 С молебен, курбани и нов парк честват Гергьовден в община "Родопи"
06.05.2021 Слави Трифонов: За моя радост съм бил част от Българската армия 2 години
06.05.2021 Трудно ще намерите свободни места в заведенията по Главната
06.05.2021 Добра инициатива в Стамболийски
06.05.2021 Прекрасно време за Гергьовден
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).