ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Борислав Гуцанов: Пълен прецедент е съд и прокуратура да се месят във вътрешните работи на партия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:16 / 05.10.2022Коментари (1)969
©
"Ние още в начало изразихме нашето виждане, че с ГЕРБ няма как да водим разговори. 12 години имаме много остри противоречия. Само за последната година 7.8 млрд. бяха дадени без търг, без Закон за обществени поръчки. Една съдебна система, която по никакъв начин не може да се реформира. Напротив, ние продължаваме да имаме огромните съмнения, че голяма част от прокуратурата изпълнява един политически чадър.“ Това заяви членът на ИБ на БСП и председател на Предизборния щаб на левицата Борислав Гуцанов в ефира на EuroNews.

"От БСП проявихме абсолютна мъдрост“, категоричен е социалистът и обясни: "Проявихме дипломатичност, разговори се водеха по всякакъв начин, подаваше се ръка и нямаше нужда този кабинет, който беше до преди 2 месеца, да пада по този начин“, обясни той и допълни, че доста хора са се постарали да има предсрочни парламентарни избори, а сега подават ръка, при положение, че е могло въобще да не се влиза в тази политическа криза. "Част от тази политическа криза я вкараха именно тези партии, говоря за политическа партия ГЕРБ“, уточни социалистът.

Ако се стигне до връчване на втория мандат с “Продължаваме промяната“ от БСП ще участват в разговори. "Там би могло да се получи нещо, което вече да стане като редовен кабинет. На държавата е жизнено необходимо да бъде осигурен енергийният ресурс, да няма хора, които да умират пряко и преносно от глад и от студ и по никакъв начин страната ни да не бъде въвлечена във военен конфликт“, категоричен е Гуцанов. "Считам, че е разумно с “Възраждане“ и с партията на Стефан Янев да се види дали ще се стигне до общи виждания и общи политики. В крайна сметка е най важното да имаме общи приоритети поне за следващите 6 месеца“, каза още той.

За левицата членството ни в Европейския съюз и НАТО не стои като въпрос. Гуцанов припомни, че по време на управлението на БСП са подавани и молбите за членство в ЕС и молбата за членство в НАТО. "Наш министър-председател беше този, който подписа влизането ни в Европейския съюз през 2007 година, така че за нас тези въпроси не седят на дневен ред. Това е пътят, който България трябва да следва, но и не да си разваля отношенията с Русия. Тук е и разликата с другите политически партии. Има опции, които изискват политика, дипломатичност и мъдрост – все качества, които БСП ги показваме през последните години“, посочи Гуцанов и попита коя европейска държава, освен България и Полша, не е запазила отношенията си с Русия и “Газпром“ относно газовите доставки.

Във връзка с призовката на прокуратурата за разпит Гуцанов обясни, че става въпрос за жалба от Кирил Добрев, който беше изключен от НС. "Пълен прецедент е съд и прокуратура да се месят във вътрешните работи на която и да е политическа партия. Сега се пуска жалба какво точно се е говорило в Националния съвет, което минава всякакви граници. На прокуратурата може би свършиха бандитите, наркотрафикантите или пък се арестуваха хора, които злоупотребяваха със средства или катастрофите с хора, които пияни и дрогирани карат по улиците“, обясни той и определи това като една от причините, поради които с ГЕРБ не могат да влязат в коалиция.

Гуцанов смята за обратима тенденцията за спад в доверието. "Винаги, когато си бил в управление и отиваш на избори, има спад. Сега намалихме резултата си с 0.8%, което не трябва да ни успокоява, а напротив, трябва да бъде сигнална лампа, че успяхме да спрем спада, който го има вече на 4 последователни избори, но това не е достатъчно“, каза още той.

По думите му оставката в момента на ръководството на партията и на нейния председателят, няма да накарат нещата да тръгнат в друга посока. "Имаше едно безспорно успешно управление. Ние трябва да си направим нашата равносметка, организационното ни състояние категорично трябва да бъде подобрено и на следващо място – много работа с младите, което предстои в БСП“, заключи Борислав Гуцанов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
гуци да мисли какво ще работи като шитнат курнела!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: