ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Болниците приемат родилки без осигуровки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:43 / 18.01.2012Коментари (16)3968
© Plovdiv24.bg
Жените без здравни осигуровки ще могат да раждат безплатно и да се ползват от всички медицински услуги, както и жените, които редовно са си внасяли таксата здраве, съобщиха от Националното дружество по акушерство и гинекология. За тях, както и за другите няма да има райониране по местоживеене. Те ще могат да избират болницата, в която искат да дадат живот на отрочето си.

За раждането, независимо дали бебето е износено, или се е родило преждевременно, здравната каса ще плаща по 500 лева. До миналата година тя превеждаше на АГ-тата по 460 лева за всяко раждане.

Клиниките вече ще получават по 800 лева за наблюдаването и грижите за всяка родилка, която е в риск, например със сърдечно заболяване или хипертония. 183 лева ще брои касата и за всеки извършен аборт по медицински показания. Абортите по желание са за сметка на жената.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Раждането наистина трябва да бъде безплатно за всички жени.Какво,ако жената няма осигуровка,ще я върнат ли,няма да ражда ли?Толкова ли много деца се раждат в тази обрулена държава,че да не може да се осигури поне едно нормално раждане?Или вече до там сме я докарали,че трябва да караме жените да раждат по къщите,като едно време след като не могат да си платят.
-2
 
 
Това вече прелива чашата!Тоя нещастен п....... министър от Кюстендил да си ходи в едно с пожарникаря,Цицка и Цицко.Спрете да си плащате,полза няма!
Aнонимен
на 18.01.2012 г.
+1
 
 
Ако си платя 100 лв. за ВИП стая що да не ма настанят в нея без да съм осигурена.
+1
 
 
Интересно,защо на този двоен стандарт/привилегия/ никоя от опозиционните партии като БСП,ДПС,ДСБ и др.не заклеймяват дискриминацията спрямо гражданите който са здравно осигорени,плащат си данъците и спазват стриктно разпоредбите в държавата ! Или всички си мислят - избори пак ще има !
+9
 
 
"...Жените без здравни осигуровки ще могат да раждат безплатно и да се ползват от всички медицински услуги..." Безплатен обяд НЯМА - друг е обаче въпроса кой го плаща ;)
Aнонимен
на 18.01.2012 г.
+10
 
 
За пореден път се уверявам , че правилно постъпих , като отидох в сивия сектор на икономиката. Където мога ще крия данъци. Постоянно им мислят нови привилегии. Евророма да беше на власт, нямаше толкова да се занимава с циганите. Утре ще ни наложат и данък за циганите. Само това остана още.
Aнонимен
на 18.01.2012 г.
+7
 
 
Е...Браво! Трябва да започнем да раждаме вместо да работим и да го караме на помощи! Защо не вземат да измислят един закон за Ромското общесво, след 3-то дете без право на какъвто и да е вид помощи! Скапана държава!
+7
 
 
Да се диференцират болниците- в едни да се приемат жени без осигуровки ,в други ,с осигуровки. Това ще е справедливо за хората ,които са редовни платци.Имам предвид градовете с повече от една болниза , а в останалите да се определят сектори.
Aнонимен
на 18.01.2012 г.
+10
 
 
И досега беше така.Нищо ново. А какво покриват тези 500 лв, които касата плаща за раждане-почти нищо. Така че, прецакани са осигурените родилки, както и персонала, защото на мангалките кой ще им поеме изискваните от касата изследвания... Май само те печелят-както винаги!!!!
+9
 
 
Тогава всички да спрем да си плащаме, да ги видим циганите какво ще правят, но дори и тогава за тях ще измислят компромис, но не и за нас.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Катастрофи в София
Първа лига, сезон 2023/2024
Женски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: