ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бойко Борисов: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:30 / 21.02.2019Коментари (2)3209
© БГНЕС
Тази година ще финишираме над 120 млрд. лв. БВП – сигурен съм, че през юли 2019 г. ще влезем в чакалнята на еврозоната. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на честването на 25-годишния юбилей на Фондация "Конрад Аденауер“ в България съобщава "Фокус“. Премиерът заяви, че се очаква тази година държавният дълг на България да стане 17,5%, което ще бъде най-ниският в Европа.

"Ръстът на икономиката е най-стабилен. За първи път износът за Германия е много голям. И не аз, а представител на "Конрад Аденауер“ каза, че БВП на страната някога е бил 7,5 млрд. долара – какво можеш да направиш с такъв БВП? Тази година ще финишираме над 120 млрд. лв. БВП. Бюджетите ни са на излишък, ръстът на контрабандата е под 5%, безработицата е под 5% - само тези, които не искат да работят, не работят, огромен фискален резерв, "Златен резерв“, и съм сигурен, че през юли 2019 г. ще влезем в чакалнята на еврозоната. Което гарантира на инвеститорите, че икономиката е стабилна и няма да фалират банки“, каза още той.

Премиерът добави, че споразумението с Турция работи и притокът на мигранти е спаднал почти до нула.

"Още нещо – да падне мониторинговия доклад в частта с борбата с организираната престъпност. И сега това беше отчетено. Сиреч, имате една държава на изток, която като дисциплина е коренно противоположна на Гърция, имате охрана на границите, по-добри от на Виктор Орбан, и не създаваща никакъв проблем, защото със съседите сме се разбрали. Така че през тези години, в които сте харчили парите на немските данъкоплатци – те са се върнали многократно“, посочи Борисов.

Бойко Борисов заяви, че със събраните от контрабанда пари са увеличени учителските заплати. "Демокрацията дава правото на смяна на управниците, но няма да позволим на БСП отново да фалират банки и ние да им ги оправяме. И от фондацията не са прави, че Държавна сигурност си е отишла. Напротив – сега са децата и внуците на ДС. Даже по-силно работят сега. Но ние сме демократи и приемаме тези неща с усмивка“, коментира Борисов и посочи, че си е изпълнил всички ангажименти, поети преди 10 години, и сега има подредена държава.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
уж комунистът бойко борисов е набабнил пожарникарския шланг в задниците на червените боклуци така яко че гък не могат да кажат :) .... курнела е бита карта селянка проста а рундю го очакват много отрицателни емоции :)
-2
 
 
Каква клизма за герговските троши ;) Бай Тошо ряпа да яде.Ама нека!Хак ви е.Най обичам ваши кадри да ви клецат и да смучат кокала.Като няма алтернатива и това е алтернатива.Слушка,козирува,папка и получава.Ще му пръдните на уя!Тоя кокоши тандема КУРнелка и милиЙончева + разни олигофрени ,като Кирчо Добрев,Сашко Симов и Иво Христов са камъни на шията на тази кочина.Мислят си,че са лица ,а са задници.Червени, кухи задници.А начело им е харманлийска каун със зелен потник.Рожби на Решетниковия план за управление на "Троянския" кон.Само,че май осирането им тепърва предстои! Евро, F-16 и еднопосочен билет за Масква ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: