Бившият шеф на затвора във Варна: Убитият в Истанбул българин беше проблемен затворник при нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:51 / 19.01.2020
7631
Българин попадна във фокуса на медийното внимание в Турция, след като нахлу с мачете в заведение в Истанбул.

bTV съобщи за инцидента тази събота вечерта. Полицията е използвала водна струя и сълзотворен газ, но не е могла да го обезвреди. Българинът е бил прострелян в крака и по-късно е починал в болница.

Има информация, че българинът е бил криминално проявен. Все още няма официална информация за инцидента, подадена от турските власти към българската дипломатическа мисия в Турция, съобщи генералният ни консул в Истанбул Ангел Ангелов, който се включи по телефона в "Тази неделя" .

Личността на нашия сънародник обаче вече е установена и инцидентът е потвърден. Що се отнася до мотивите за неговото поведение, може само да се гадае по публикациите в медиите и социалните мрежи, каза Ангелов. Той е влязъл в югоизточната ни съседка на 14 януари.

Става дума за човек със силно психическо разстройство или е бил под влияние на опиати, защото се е държал изключително агресивно, барикадирал се е, преговорите са се водили повече от час и половина. Опитвани са всякакви методи той да бъде спрян и да бъде установен контакт с него. За съжаление, това е резултатът", заяви генералният ни консул.Генералният ни консул в Истанбул каза, че МВР си сътрудничи с турските власти и обменя с тях оперативна информация.

Оказва се, че застреляният в Истанбул българин е имал криминални прояви в миналото и е добре познат на Росен Желязков, бивш шеф на затвора във Варна от 2001 до 2014 г., след това шеф на затворите у нас, а сега адвокат.

Желязков е разпознал лицето по обявените имена и възрастта му в медийни публикации. Човек със същото име е лежал във варненския затвор, когато Желязков е бил шеф там. Бившият шеф на затвора във Варна го определи като "проблемен затворник".

Според Желязков застреляният е страдал от параноидна шизофрения и е имал склонност към самоагресия, самонаранявал се е и е правил опити за самоубийство, заради което е бил настанен в Психиатричната болница към затвора в Ловеч. Росен Желязков не знае какво е правел убитият българин в Истанбул, но сподели, че според него поведението му говори точно за същата ситуация и може би това е комбинация от алкохол и наркотици, както и спиране на лекарствата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).