ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бивш шеф в ДАНС с коментар за трагедията в Бургас: Лясковец малко ли ви беше, некадърници?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:03 / 27.08.2022Коментари (3)10646
©
Бивш шеф на отдела за специални операции в ДАНС Велин Хаджолов публикува остър коментар срещу ръководството на МВР в лицето на служебния министър Иван Демерджиев и структурите под него заради трагедията в Бургас, при която загинаха двама униформени. Според Хаджолов цялата система е пробита и до подобни фатални случки тепърва ще се стига. "Лясковец малко ли ви беше?", пита Хаджолов. Но търси пробойни и в армията, и в ДАНС, освен в МВР.  

Ето целия коментар на бившия агент, напуснал с гръм и трясък агенцията през 2009 г.

"Кой ви научи да говорите така, господа методисти? Аз заради уважението си към загиналите полицай няма да коментирам действията на полицията. Вие поне веднъж били ли сте в подобна ситуация като служители, а и в други инциденти с друг по-остър характер или просто сте наблюдавали отстрани и сте демагогствали?

Потили ли сте се, усещали ли сте поне веднъж дишането и сърцето си в подобна реална, не тренировъчна, гледана на екран екстремална ситуация? Вашето словохулстване е пълно неуважение към това, което изисква истинската правоохранителна дейност. И това е с години наред.

Лясковец малко ли ви беше с пълното безхаберие и недопустимост на оперативните действия на използваните подразделения на МВР там. И тогава, и сега, говорите заучено, фалшиво, замазвайки онази некадърност и язви, които са пропили цялата ни система на правоохраняване.

Каквато ви е методическата лукавост, такова ви е специализираното обучение на личния състав и отношението към него. Включва се в ефир един представител на полицейските синдикати, който наперен заявява: "Само с математически модели реформа в МВР не може да се прави. Само до последните дни заплатата на полицаите е била 1100 лв. Сега заплатата е 1400 лв. Каквото и да си говорим каузата е водеща“ – завършва той.

Коя кауза е водеща? В правоохраняването вече каузите са много… и някои от тях са не особено лицеприятни за съвестта. Каквото и оборудване да се достави, заплатите да скочат пет пъти, некадърността ще си е некадърност и ще иска още и още. Винаги ще е недоволна. Взел си решение да служиш – какво ревеш като обидена млада невеста? Парите и оборудването, несъмнено са важен фактор, но не са оправдание за некадърността.

Излизат едни експерти-гадулки, които никога дори не са изтръпвали в подобна ситуация, пъчат се с привидно уважение, а едни журналистки, пърхайки с миглички и ококорени очички се пришиват към глупостта, с която ни заливат. Продължавайте да мънкате мантрата за пари и оборудване, а тази некадърност все повече ще се развива, докато дойде следващия случай, който би могъл да донесе още по-голяма мъка. "Липсата на шипове в МВР е проблем“ – следващо обяснение. Да проблем е, но не е основополагаща причина, която да оправдава случилото се.

Кой методист научи тези момчета, че трябва да реагират така с автобуса – беглец? Какво очаквате от престъпен субект, при това в тежко превозно средство, който 25 км не се подчинява на разпорежданията на полицейските служители? Между другото, този автобус след като е закупен от фирма в Южна България от сириец, без номера, платено кеш, не ви ли говори нещо?

Ако агентурно – оперативната дейност на ДАНС беше на ниво, още тук щеше да има светната червена лампа. Подобно явление е основен проблем на контраразузнаването ни, а след това на останалите правоохранители структури. Но не е тук мястото да се коментира подобна безхаберие. Каквато и война да се обяви на каналджиите, ще е война, обявена от демагози.

Цялото МВР и армия да се стовари на границата, с некадърността пропила системата, всичко е обречено. Безсрамни самовлюбени типове, с налудничави погледи, които се напъват да изглеждат авторитетно, сякаш се съревновават за приза "Asinus asinorum“ – "Магаре над магаретата“ (глупак над глупаците).

Да тръгнеш на война с необучен състав е поражение, а да воюваш под безумна, хаотична некадърност на командване е първо срам, после сигурна смърт. Дадените жертви няма да се върнат. Мъката на близките и семействата им никой по никакъв начин не може да я изкупи. Срам нямате ли да спрете да говорите поне днес, докато близките на загиналите скърбят и се прощават със синове, мъже, любими…

На чий гръб си правите пиар?

Скрийте се и замълчете поне днес!"


Още по темата: общо новини по темата: 77
25.08.2023 »
14.08.2023 »
13.06.2023 »
19.04.2023 »
19.04.2023 »
23.03.2023 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Обърнете внимание на думите: "Кой методист научи тези момчета, че трябва да реагират така с автобуса - беглец?" При вида на автобуса, каращ с висока скорост преди кръговото, беше непростима грешка да вкараш колата пред него...още повече, че при тази скорост катастрофата на автобуса в кръговото беше неизбежна...
0
 
 
Не прошетох нещо което да не е верно.Напълно прав е човекът и затова не е депутат и сигурно няма да бъде.Некадърниците, като Дерменджиев и компания със зъби и нокти ще пратят и нтересите си и постовете си.Българския полицай се превърна в пушено месо даже за 15 годишни престъпници.
0
 
 
Евала за коментара,ама къде са сега"синдикатите в МВР"да защитят своите членове и да обяснят защо по дяволите пак се случват такива трагедии със служителите в МВР. Не може постоянно да се коментира заплащането в структурите и 90% от бюджета да е за заплати,а като стане трагедията излизат наяве всички нередности и "обещания" за взимане на "мерки",до следващия трагичен инцидент. Да почиват в мир загиналите полицаи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: