Бивш шеф на ДАНС: България може да се справи сама с мигрантския натиск

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
08:58 / 30.06.2023
1110
България може да се справи сама с мигрантския натиск по границата. Това заяви бившият министър на вътрешните работи и бивш шеф на ДАНС Цветлин Йовчев.

"За целта обаче трябва да бъдат предприети съответните адекватни мерки. Първо трябва да се направи анализ на риска, за да се видят кои са ключовите места за преминаване по границата. След това трябва да бъдат предприети съответните мерки за намаляване на този риск“, каза той. 

Цветлин Йовчев посочи, че звучи много лошо премиерът акад. Николай Денков да кани чужди експерти, защото "това показва, че ние нямаме експертен състав, който да реши проблемите с нелегалната миграция“. "В България има достатъчно експертиза, която обаче не е използвана“, допълни Йовчев.

Той коментира и реформата в службите. Начинът, по който я виждат новите управляващи, се свеждат до това да се смени ръководството, обяснява бивш шеф на ДАНС. Според него такъв тип говорене е опасно и някои от противниците за разширяването на Шенген ще го използват като аргумент.

Той посочи също така, че взривовете на оръжейните складове в България има пряка връзка с войната в Украйна. От думите му стана ясно, че взривовете във военните заводи не са случайни.

 

"Има съмнения за саботаж от участието и организирането на чужда държава – Русия. Трябва да се вземат сериозни мерки, защото плановете за сигурност не са адекватни, организацията на охраната на обектите не е достатъчно добре, както и взаимодействието с МВР и другите правоохранителни органи не е добро“, каза Йовчев пред bTV.

Според него когато се говори за реформа, никой не се интересува от това, че имаме хибридни заплахи, които се оказват водещи в тази ситуация.

Виж коментарите (0)

Още по темата (376):
09.05.2024 Страхотна нова придобивка за Гранична полиция
25.04.2024 Задържаха 12 мигранти сред тях жени и деца
06.04.2024 Харманли на протест срещу бежанския лагер
05.04.2024 Шофьорът на камиона ковчег: Казаха ми да закопая умрелите, а другите да
пътуват
01.04.2024 Афганистанец и жена му българка са били пребити посред бял ден
31.03.2024 Протест "Вън мигрантите от България"
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).