Бисери: Руската мафия преследвала Павел от "Гераците"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:51 / 08.06.2015
4409
Руската мафия преследвала героя от "Гераците" Павел и го заплашвала с убийство. Това е написал кандидат за Алма матер в съчинението си на вчерашния изпит по български език и литература, пише "Монитор".

"Павел изневерявал на Елка с рускиня, която му дължала пари. Появили се и някакви руснаци, които го заплашвали със смърт, ако не им върне дължимото. Затова той поискал от баща си 20 000. След това изчезнал в града, върнал се по жътва и заразил Елка със срамна болест", обясни младежът при излизането си от залата. Той дори се скара с неговата приятелка, която твърдеше, че Павел не изневерявал с рускиня, а с циганка.

Двамата писали съчинение по темата "Човекът, домът и градът в повестта "Гераците" на Елин Пелин". Другият изтеглен вариант - сравнение на цитати от Ботевото стихотворение "Борба" и Пенчо-Славейковото "Докле е младост", им се сторил прекален труден. Кандидат-студентите обясниха, че повестта "Гераците" се е въртяла около матриархата.

 Жената на стария Герак Йордан "движела" къщата и семейството, а мъжът й бил изпълнил дълга си да продължи рода. Освен това тя мъмрела съпругите на синовете си, защото тормозели Елка. Част от явилите се обясниха, че със смъртта на баба Марга започнал упадъкът на семейството. Изгубили се моралните устои и младите започнали да мислят предимно за пари. Някои нарекоха Елин Пелин битов автор, за когото домът е храм, а семейството - свято.

Явиха се 1075 мераклии, повечето от които писаха есе по цитатите на Ботев и Пенчо Славейков, защото не чели "Гераците". И в двата цитата младостта е основен мотив, коментираха излизащите. 

Момче от ВПМГ обаче беше изключително възмутено. "Какво да ги сравнявам? Младостта била тъга. Че аз не съм осъзнал още, че съм млад, камо ли да мога да опиша тъгата в младостта. Човекът си е казал, каквото си е мислил на главата. Защо да го анализирам?", нареждаше младежът.


Виж коментарите (3)

Още по темата (18):
10.11.2015 Ставате студент в ПУ, ако знаете къде си уговарят срещи влюбените
19.08.2015 Единични свободни места запълват в някои специалности на ПУ
20.07.2015 Приетите на първо класиране в ПУ се записват от днес до сряда
16.07.2015 ПУ обяви първо класиране за кандидатстудентска кампания 2015
15.07.2015 Специалността "Телематика" е сред най-желаните в ПУ
13.07.2015 Банди свирят на градинско парти за кандидат-студенти на ВУАРР
Още новини от Национални новини:
Опасна търговия с лекарства се завъртя в интернет
Заради проблем със сайта на тотото Министерството започва проверк...
Бойко Борисов: Ще правим правителство с ПП-ДБ, но този път ние ще...
Радев от аудиенцията във Ватикана: Срещата с президента на РСМ тр...
Минималната почвена покривка през Кампания 2024: Ще има само един...
Четири коли се врязаха в мантинелата на АМ "Тракия", задръстванет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).