ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Баровци броят по 60 000 лв. за гимназия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:46 / 05.12.2011Коментари (11)5664
© Impact Press Group
Богаташи заделят около 60 000 лв., за да пратят децата си да учат в пансионни училища зад граница и така да ги предпазят от лошите навици, към които могат да привикнат в нашите частни школа. Това съобщи Ирина Христова, шеф на фирмата посредник за следване в чужбина "Интеграл". "Заможните родители изпращат децата си да учат в пансиони най-вече за да получат добро възпитание, да растат в друга среда, да се научат на ред и дисциплина", коментира Ирина Христова. Тя посочи как обучението в пансиони включва развитието на хобитата и талантите на децата и затегнат контрол от страна на учителите. Така децата изпъкват сред съучениците си със своите способности и качества, за разлика от нашите частни училища, в които те масово парадират със скъпи вещи и финансов статус.

Разказа още как нашите бизнесмени, които нямат време да контролират децата си, доста се притеснявали за това как хлапето им прекарва свободното си време след училище. Пренаситени с пари и свободно време, немалка част от заможните ученици посягат към наркотици, което е и най-големият страх за родителите.

"Възпитанието и редът са най-важните за едно училище, а за образование пари не жаля", коментира Георги Вълчев, посетител на изложението на най-елитните частни средни училища, което се проведе през уикенда. Той планира да изпрати дъщеря си на езикова ваканция през лятото, като е готов да изтегли и кредит, за да покрие разходите. ,,Ако събера достатъчно пари, ще я пратя след година-две и в частно училище навън", добави таткото.

Летните езикови ваканции в Лондон излизат около 260 лири. Родителите често тръгвали да учат език заедно с детето си, като за тях таксата е около 420 лири на седмица.

Посетителите на изложението за най-елитните и скъпи гимназии по света видяха представителите на 30 престижни школа с пансиони в Англия, Германи и Швейцария представиха програмите си на майки и татковци. За изпратят детето си да учи на Острова, заможни родители заделят по 25 000 паунда. В Швейцария таксата варира в диапазона между 53 000 и 93 000 швейцарски франка. По-тънко излиза обучението в Германия, където се плаща 30 000 евро. Таксите включват обучението и пълния престой без джобните.

По-голямата част от посетителите бяха между 15 и 18 години, коментираха организаторите.

"Тези деца искат да изкарат само последните години от средното си обучение навън, за да получат международно призната диплома, с която направо да бъдат приети в престижен университет", отбелязаха от "Интеграл".

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Зa толковa пaри щe кyпят нa дeцaтa cи понe 5-6 дипломи зa диcтaнцyонно обyчeниe. Пък и зa кaкво ca им дипломи, кaто имaт пaри? Eдин aмeрикaнeц много иcкaл дa имa виcшe обрaзовaниe, но вce нямaл пaри. Нa 60 г cтaнaл милионeр и eдин жyрнaкиcт го попитaл кой квaлитeтeн yнивeрcитeт щe зaпишe, a той отговорил - чe зaщо ми e дипломa, нaли cъм вeчe милионeр!
+1
 
 
Комисията да се поинтересува от къде ги имат?!
+7
 
 
няма чак толкова голямо значение къде учиш СВИНЯТА СИ ОСТАВА СВИНЯ ДОРИ БУЛЧЕНСКА РОКЛЯ ДА ОБЛЕЧЕ помните ли че синът на ДОН ЦЕЦИ го хванаха да краде желязо а беше учил в кеймбридж
+3
 
 
шайка наркоманчета в елитни гимназии....чудо голямо...
+3
 
 
Това е достъпно само за червените айдуци и техните наследници! Едно време не пускаха хората до Драгоман,а идиота Владимир Живков го пратиха да учи в Англия,откъдето позорно го изгониха! Толкова ще се изучат и децата на "баровците".
Aнонимен
на 05.12.2011 г.
+3
 
 
Ами, карат ги да учат наизуст, защото ги мързи да се занимават с тях. Пък и е далеч по-лесно някакви работи да ги накараш да научи наизуст, то нали и самият учител по този път е минал.. мнозина от тях научават нещата чак като станат учители, дотогава само със зубрене са се справяли. Ама, криво-ляво, като говориш едно и също, го научаваш. В България липсва отборната работа и това ще се отрази неминуемо..
Aнонимен
на 05.12.2011 г.
+1
 
 
Проблемът в нашите училища не е само един. Дисциплината е лоша, но това се дължи на организацията: децата само се натискат да зубрят и да възпроизвеждат и това е досадно за тях. В добрите училища на децата се възлагат да работят по проекти, които изискват техните усилия и резултатите не са само за показ - с прости и подръчни средства в междучасията децата създават различни неща, събират се, умуват, предлагат, четат в интернет. Всичко идва от апатията на учителите и никаква, ама никаква творческа мисъл. От децата се иска да наизустят уроците, да пишат като олигофрени еднообразни домашни. Докато е така - не можем да очакваме ред и дисциплина. Децата се борят срещу тези остарели догми, като буйстват и палуват.
+6
 
 
"Тези деца искат да изкарат само последните години от средното си обучение навън" - до тогава балканското поведение (с мутренски елемент, понеже имат пари) е формирано и ако/при завръщането си БГ мигновено се проявява.
Aнонимен
на 05.12.2011 г.
+11
 
 
Поредна гавра с обикновения гражданин,който едва оцелява.Жан.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: