Бандитите тарашили близо 2 часа митницата, ето още подробности

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:58 / 19.01.2020
3185
Трима са най-вероятните извършители на взломната кражба на митницата в Благоевград, съобщи на брифинг районният прокурор Борислав Ковачки. На пресконференцията присъстваха още началникът на I РУ Петър Зашев и главният разследващ полицай Спаска Карадакова.

При извършеното разследване е установено, че СОТ-ът е реагирал 4 пъти в петък срещу събота, но физическата охрана, която е била на място, е върнала обаждане, че няма никой в района на митницата, пише struma.bg.

Апашите са тарашили близо 2 часа и са задигнали различна валута на обща стойност 230 000 лева, както и сребро, голяма част от което не е било истинско, а дрънкулки. След като прибрали плячката, крадците пуснали водата и запушили сифоните, в резултат на което цялата митница е наводнена с цел заличаване на следи. Откраднатите вещи са съхранявани по административни дела, а не по досъдебни производства, които не са приключили. Защо обаче не са били унищожени или върнати, е въпрос, който също се проверява от разследващите. Към момента се работи по няколко версии.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).