ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
БНТ2 взима “А" група
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:24 / 15.10.2011Коментари (3)3434
© Plovdiv24.bg
Новият канала БНТ2 ще излъчва пряко по един мач от футболното първенство на "А" група, както и двубоите от баскетболното и волейболното ни първенство още със самия си старт. Първият му ефир ще е на 16 октомври от 12,30 ч, като първоначално ще се излъчва 12-часова програма, с амбиции тя да стане 24 часа. Това обявиха генералният директор на БНТ Вяра Анкова и директорът на БНТ 2 Екатерина Генова. Един от основните акценти в програмата ще бъде различната прогноза за времето. Тя ще е създадена от репортерите в петте регионални центъра със свидетелски кадри и полезна информация от София, Пловдив, Варна, Русе и Благоевград.

Каналът е създаден с помощта на държавна субсидия от 450 000 лв., отпусната от правителството най-вече за обновяване на техниката в регионалните центрове, каза Вяра Анкова. "Това е необходимо, защото, когато наскоро ходих във Варна, заварих музей на телевизионната техника. Трябва да кандидатстваме в Гинес", с горчива усмивка разказа генералният директор. Субсидията има за цел да обезпечи технически изграждането на "мрежовия" принцип за разпада на програмата, по време на който зрителите от различни региони ще могат да гледат местни програми, т.е. докато софиянци гледат новини или предаване за София, в Благоевград ще разберат най-новото от техния регион. Зрителите в столицата ще могат да следят програмата на БНТ2 ефирно на 43 канал. "За мен това е исторически момент", сподели шефката на канала Екатерина Генова. Вяра Анкова пък допълни, че идеята не е нейна, а е плод на усилията на цялото ръководство на БНТ. "Към тази идея ме насочи Деси Шишманова от БНТ Пловдив", допълни тя. Каналът се прави от изключително малък екип, не повече от 10 човека, като щатът на телевизията не е раздуван, а новите попълнения са дошли на мястото на пенсионирани свои колеги. Консултанти на БНТ2 ще са Нери Терзиева и Петко Георгиев, които вече обучават новите кадри. Водеща на централната емисия за София, която ще се излъчва от 19,30 ч е едно от емблематичните лица - Боряна Димитрова. Нейни колеги ще са Николай Николов и Ася Методиева. С присъединяването на Боряна към екипа шефката на БНТ2 изрази надежда, че ще се роди школа за млади професионалисти, водена именно от Димитрова. Още със старта на телевизията ще започне и излъчването на комедийния сериал "Сватове" всеки делник от 20,30 ч, като първият му епизод по изключение ще е на 16 октомври (неделя).

Главният продуцент на БНТ София ще е Кети Манолова, а главният координатор на БНТ2 е Камелия Стойчева.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Браво Верче.Крайно време беше . Благодарим от името на хората, които нямат възможност за сателитна или кабелна телевизия
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Пролетни бури удариха страната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: