Автокрадец беше застрелян при операция "Хиените" на МВР

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:35 / 01.05.2011
4799
Два откраднати луксозни автомобила БМВ са били намерени тази нощ при полицейска операция "Хиените". В хода на операцията, след като не се е подчинил на полицейско разпореждане, е бил застрелян един от автокрадците.

По време на преследването на автокрадците на автомагистрала "Тракия" е ранен един полицай. Полицейски автомобил е бил ударен при опит на автокрадците да минат през полицейски заграждения.

Специализираната полицейска операция се е провела на територията на областите Велико Търново, Пазарджик и Пловдив.

"При специализирана полицейска операция "Хиените" тази нощ бе разбита престъпна група за кражба на луксозни автомобили." Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Късно снощи пред хотел във Велико Търново е откраднат джип БМВ Х5 с румънска регистрация. Крадците с крадения автомобил са отпътували за Пловдив. Там също пред хотел са откраднали втори джип с русенска регистрация. Тръгнали са по стария път Пловдив - Пазарджик, откъдето преминават на магистрала "Тракия" и стигат до отклонението за Велинград - Церово. Автомобилите били укрити в лозовите масиви край пътя. Полицаите извършват съответните заградителни мероприятия. При излизането на двата джипа единият върти и се връща в гористата местност, а другият тръгва директно срещу полицейския автомобил, не спира и удря полицейската кола. Полицията е отправила предупреждение за спиране, при което шофьорът се насочва към тях. Полицаите стрелят във въздуха, стрелят в гумите, но колата не спира, преминава покрай тях, при което закача един полицай, който е леко ранен в крака. Автомобилът продължава и след около километър преследване пропада в дере. При огледа, който е извършен от полицаите, е открито едно лице, простреляно и починало. В автомобила е намерен компютър за разкодиране на защитата на автомобили, с който е извършена кражбата, както и румънските номера на колата. След кражбата крадците са му сложили пловдивски номера", разказва Цветанов.

"Колегите предприемат допълнителни действия за издирването на втория автомобил и преди около час той е намерен изоставен в района на Церово в гористата местност. В момента продължават процесуално-следствените действия, текат претърсвания на адреси на обектите от операцията "Хиените", добави Цветанов пред "Фокус". "Разбита е изключително опасна престъпна група, специализирана в кражба на автомобили БМВ. По оперативни данни на седмица са отнемали между пет и седем автомобила от тази марка", завърши той.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (3)

Още по темата (6):
10.05.2011 "Задържане под стража" за единия заловен при акция "Хиените"
10.05.2011 Гледат обжалването на мярката на единия задържан при акция "Хиените"
05.05.2011 Задържане под стража за единия от "Хиените"
05.05.2011 Гледат мярката на един от задържаните при акция "Хиените"
03.05.2011 Арестуваха още 2-ма в Aкция "Хиените"
02.05.2011 Тодор Чонов: Продължаваме да събираме на данни за престъпната дейност на групата, разбита при операция "Хиените"
Още новини от Национални новини:
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).