ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Армията сменя пистолетите и снайперите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:31 / 31.08.2011Коментари (10)4964
© Plovdiv24.bg
С нови пистолети и снайперски пушки ще се сдобият специалните сили на българската армия. За целта скоро ще бъде обявена обществена поръчка, съобщи военният министър Аню Ангелов вчера. С победителя в конкурса ще бъде подписано рамково споразумение. Това означава, че по договора могат да се поръчват изделия, когато има нужда и средства. Освен това можело да бъдат купени и повече оръжия, а не само за специалните сили.

Възможно е, ако има средства, да бъдат поръчани и още бронирани джипове "Мерцедес" през следващите две години за сега създаващата се първа мобилна батальонна група, каза още Ангелов.

Според "Бялата книга на отбраната" армията ни трябва да разполага с две мобилни групи от по приблизително 1000 бойци. Те трябва да бъдат напълно комплектовани с военни специалисти и техника и ще може да бъдат изпратени веднага като контингент зад граница. Досега рейнджърите за мисии се събираха от различни поделения и после минаваха 6-месечна подготовка. Първата група ще бъде оборудвана с най-доброто въоръжение, с което разполага армията ни, каза още Ангелов. За това предстои най-модерните оръжия и машини да бъдат разместени.

Дали ВВС ще се сдобият с нов модел многоцелеви изтребител ще стане ясно през октомври. Дотогава трябва да бъдат анализирани всички проектооферти, които са получени от производители и държави - собственици на самолети. Ангелов уточни, че такива все още се получават. След като специално сформираната група даде своята експертиза, ще бъде изготвен инвестиционен проект, който трябва да бъде одобрен и от Министерския съвет и парламента. След това вече ще бъде обявен и търг. Военният министър се обяви за умерен оптимист за бъдещето на проекта. На въпрос дали ще има средства за заместник на МиГ-29, Ангелов отговори, че според него "чашата е 50 % пълна и 50 % празна".

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.09.2011 г.
0
 
 
ААА борим се ние с олигофренията в себе си. Олигархия с 3 години условно за укити 16 милиона и подарък ТЕЦ-Перник не е борба , а подигравка.
Aнонимен
на 01.09.2011 г.
0
 
 
Как ли потрива ръчички Николай Гигов.А иначе се борим с олигархията.
Aнонимен
на 01.09.2011 г.
0
 
 
Ей , нали е криза бе мама Ви да е*а проста, чак просташки почнах да пиша! Защо е необходимо да се харчат пари за превъоръжаване ????? Нима няма за какво да се похарчат , например за хората останали без работа? Иде зима , много хора няма да имат с какво да се отопляват. Ей просташка държава сме . Тия дебили не разбраха ли , че парите които крадат няма да си ги носят в гроба с тях.
0
 
 
цялата ни държава е проядена от национални предатели.провереното и доказано в цял свят руско оръжие ние ще сменяме за американски долнокачествени боклуци.всичко друго ни е" оправено" то това само ни остана.
0
 
 
е как какво им е. Все пак са съветски, а ЦРУ разби този строй и не може да караме с "вражески" оръжия. Още повече, че САЩ трябва да си продадът на някои абдали като нас боклуците и патрони от тях ще зимаме и ще сме изцяло зависими от тях - завод 10 - на х*й... Тази полит-икономическа система са нарича Капитализъм!
+2
 
 
А уж сме в криза а купуваме оръжия на поразия ще кажеш ще ни напада някой.Но не ние ще се бием на чужда територия за чужди интереси, защото когато НАТО каже трябва да се надупим и да изпълняваме.И защо точно Бронирани джипове Мерцедес едни от най скъпите и с най скъпа потдръжка в сета.Има далеч по добри военни бронирани машини, джипове с далеч по евтина потдръжка, и също толкова ефекивни.А и нищо не се споменава за новите оръжия на армията модели видове.При условие че България си има завод за оръжие "Арсенал" който прави не лоши пистолети и с добра визия, защо трябва да поръчваме от някаква чужда фирма, и да наливаме пари в чужди икономики вместо да ги завъртим тук в наща страна и да останат в държавата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Двойно убийство в Пловдив!
Парламентарни избори 2024
Академичната общност излиза на протест
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: