Анкета: Трябваше ли да затворят църквите за Цветница и Великден?

Автор: Васил Динев
Коментари (390)
13:32 / 11.04.2020
27156
През тази седмица една от най-дискутираните теми беше дали трябва църквите да бъдат затворени за Цветница и Великден като превантивна мярка в борбата срещу разпространението на коронавируса. Чуха се най-различни мотиви и "за", и "против". Преди дни премиерът Бойко Борисов каза, че не може да нареди подобно нещо, но уточни, че самият той тази година няма да отиде до храма, а ще отбележи Възкресението Христово вкъщи.

Какво мислите по въпроса вие - читателите на Plovdiv24.bg? Трябваше ли храмовете да бъдат затворени и в тях да не се допускат миряни? Отговорите си можете да давате както в прикачената анкета към тази статия, така и в коментарите си под нея.

Междувременно стана ясно, че БНТ ще осигури и предостави безвъзмездно сигнал за излъчване на празничните литургии по случай предстоящите големи църковни празници Цветница и Възкресение Христово (Великден). Това стана ясно след разговор между екипите на БНТ и Националния щаб във връзка с ограниченията и избягването на струпване на множество хора пред и в църквите и на обществените места.

Хората ще могат да проследят църковните служби на живо с директно предаване в ефира на Българската национална телевизия (БНТ), а сигнал ще бъде осигурен за всички други телевизионни доставчици, които ще могат да излъчват празничните богослужения от катедралата "Св. Александър Невски“ и храма "Св. Неделя“.

Програма на преките предавания:

9:25-11:00/ неделя, 12 април/ Празнично Пасхално богослужение – пряко предаване от патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски“ в София по случай празника Вход Господен в Йерусалим, който ние българите наричаме с к
АНКЕТА:
Трябваше ли да затворят църквите за Цветница и Великден?

Да
Не

расивото име Цветница.

23:30-00:30 /събота, 18 април/ Празнично Пасхално богослужение - пряко предаване от патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски“ в София за празникът на празниците, Възкресение Христово или Великден.

10:55-12:00 /неделя, 19 април/ Празнично богослужение за Второ Възкресение - пряко предаване от храм "Св. Неделя", катедралния храм на Софийска епархия.

БНТ ще излъчва пряко по БНТ 1, БНТ 2 и БНТ 4, както и онлайн на сайта www.bnt.bg.

Призивът към хората е да останат по домовете си, да не се нарушават мерките за безопасност и да се избегнат струпвания на множество хора, което може да доведе до разпространение на заразата и удължаване на периода на ограничения.

Plovdiv24.bg призовава да останете вкъщи и да гледате празничните служби от дома си!

Виж коментарите (390)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).