ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ангелкова: Вече са резервирани 5-звездните хотели за лято 2018
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:28 / 22.01.2018Коментари (0)2333
©
2017 г. се очертава също да е рекордна за българския туризъм с над 8,4 млн. чуждестранни туристи за първите 11 месеца, което е ръст със 7,3 процента. Високи са ръстовете и по отношение на крилата на сезоните - за периода април-май 2017 г. чуждите туристи са били с близо 7% повече спрямо същите месеци на 2016-а, а за октомври-ноември увеличението е 4% . Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова днес пред БНТ.

Тя подчерта, че председателството на България на Съвета на ЕС е стартирало изключително успешно, което ще се отрази положително и на туризма. Вчера се върнах от Венеция, където разговарях с еврокомисар Биенковска, и тя сподели, че всички са очаровани от България. Заложили сме среща на високо ниво на министрите на туризма. Направили сме и неформална програма, за да може нашите гости да се запознаят с красотите на България. Вярвам, че това, което сме заявили като приоритети, ще бъде изпълнено. С еврокомисар Биенковска бе обсъдено да се проведе и неформален съвет на министрите на туризма, което означава, че на сектора се обръща сериозно внимание и той се поставя високо в европейския дебат.

Министър Ангелкова акцентира, че България става все по-разпознаваема като целогодишна дестинация с комбинирането на различните видове туризъм. Още от юни миналата година започнахме да рекламираме лято 2018 и към момента почти всички 5-звездни хотели за резервирани. Най-много туристи са отчетени от Гърция, Румъния и Германия. Турция е на 4-то място благодарение на високото качество на услугите, които предлага страната ни, подобряваме го с всяка година.
Паралелно с това работим и за насърчаване на бизнеса, стана ясно от думите на министър Ангелкова. 

С промените в Закона за туризма се намалява административната тежест - отпада например свидетелството за съдимост, както и други изисквани документи, които ще се осигуряват по служебен път. Разработваме и дигитална стратегия за развитието на сектора, каза още тя.

Едновременно с това министерството засилва и контрола над туроператорите и туристическите агенти, за да може потребителите да са максимално информирани и да бъдат защитени правата им. Направихме пълен преглед на системата за регистриране на компаниите и започнахме процедура по заличаване на 118 туроператори и турагенти от НТР, които нямат задължителната по закон застраховка "Отговорност на туроператора".

По отношение на казуса втори лифт на Банско министър Ангелкова заяви, че липсата на достатъчно съоръжения се отразява на развитието и на други региони - Рила, Витоша, Стара планина. Тя припомни, че лифтовете са един от най-екологичния транспорт и това би помогнало да посрещаме повече гости на страната ни.

Правителството взе ясно решение за Банско - никъде не е казано в него, че ще се строят къщи и хотели, но с промените се дава възможност при инвестиционно намерение да се насърчи туризмът, ако се спазват всички закони, включителн екологичните, премине се екооценка и се изпълнят необходимите процедури. Винаги сме се опитвали да се взимат решенията с диалог, но трябва и да се правят взаимни компромиси, категорична бе Николина Ангелкова. Министърът посочи, че и за Витоша трябва да има план за управление, за да се осигури бърз и екологичен достъп до планината целогодишно, а за това е нужно съоръженията да работят.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: