ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ангел Джамбазки: Домашното насилие не е тема на Истанбулската конвенция
Автор: ИА Фокус 15:17 / 13.05.2023Коментари (0)888
© ВМРО
Ангел Джамбазки откри Европейския културен уикенд на Партията на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР), който се провежда в София, информираха от пресцентъра на ВМРО.

В изложението си българският представител в Европейския парламент обърна специално внимание на подновената тема за приемане на Истанбулската конвенция и подмяната на традиционните ценности на Стария континент.

"В рамките на дебата, който беше в Европейския парламент за Истанбулската конвенция, защитниците ѝ се самооборват. Повечето колеги от Западна Европа, които настояваха да бъде ратифициран този документ, изтъкваха като пример повишеното домашно насилие. И възниква въпросът: Защо в страни, които са подписали и ратифицирали документа, насилието се увеличава. Не може да твърдиш, че трябва да направиш нещо, което не работи там, където е приложено и да казваш, че ще работи. И отговорът е, че този документ изобщо не се интересува от такава тема. Легендиран под легитимна кауза като защитата от домашно насилие, този документ се опитва да пробута на втори план всички други теми“, каза съпредседателят на ВМРО.

Джамбазки, който е и член на борда на директорите на ЕКР, подчерта, че целта на днешната среща е в различни държави да се води разговор за европейските консервативни, традиционни и патриотични ценности.

"Отвсякъде чуваме "европейски ценности“. Какво е това? Нищо различно от християнските, родолюбивите, патриотични и семейни такива. И тук идва голямото противоречие, което преживява целия европейски континент. То много ярко и видимо се открои през изминалата пленарна сесия в Страсбург, когато голяма част от левицата в Европейския парламент, въпреки решението на много държави, реши да ги задължи да приемат Истанбулската конвенция. Документ, който противоречи на нашето вътрешно законодателство и е обявен от нашия Конституционен съд за несъвместим с него. Видяхме как левицата, несъобразявайки се с волята на хората на останалите държави и техните общества, опитва да наложи нещо, което очевидно не е прието за една не малка част от Централно и Източноевропейските държави“, заяви Джамбазки.

Според него за ЕС и държавите членки има далеч по-важни теми, на които не се обръща внимание - доходите, етническата и битова престъпност, образованието, здравната грижа, работните места.

"Ние уважаваме Европейския проект, признавайки и заявявайки, че мястото на България исторически, традиционно, политически и всякак е в Европа, а не в Азия. Че българската нация е един от фундаментите на европейската цивилизация. Ние ясно заявяваме и отбраняваме своята идея, че върховенството трябва да бъде на националния конституционен суверенитет. Решенията, свързани с българското общество, с българското семейство и начина, по който ще функционира, трябва да се взимат в България. А не някъде и от някой, който няма отношение към нуждите, тревогите, очакванията и намеренията на българското общество“, каза още Ангел Джамбазки.

Според него именно това е големият сблъсък, който се развива в момента.

"За съжаление повечето политически организации са фокусирани да намерят покровители, разрешители в едно или друго посолство, които да ги назначат и пробутат на някакви нива в изпълнителната власт. Всички битки, които наблюдаваме в момента, са свързани само и единствено с това. Не обясняват нищо, свързано със семейството, обществото, данъците. Говорят за единство и от името на някакви малцинства. Така, както в Европейския парламент стремежът е към пълно атомизиране на обществата на малцинства, които стигат дори до това човешката личност да се разпада на малцинства и да си избира своето самоопределение на дневна база. Събужда се сутрин, поглежда се и решава какъв пол ще бъде днес. Никой не говори за интересите на мнозинството, което произвежда, търгува, плаща данъци и издържа българската държава и държавност“, завърши българският представител в Европейския парламент.

"Европейските културни уикенди“ са най-новата инициатива на Партията на Европейските консерватори и реформисти, чийто председател е премиерът на Италия Джорджа Мелони. Програмата на конференцията в София предлага културно-историческа обиколка на българската столица, разговори, обхващащи най-новите тенденции в консервативната мисъл и най-новото в управлението на политиката на Европейски съюз. Акцент е сложен на Дезинформацията, като политически инструмент, Консерватизмът на местно ниво, Европейската култура и идентичност като водещ приоритет.

"Децата трябва да се възпитават в патриотичен дух, изучавайки историята и народните обичаи и традиции. Демографската катастрофа на Европа не е просто емоционален проблем. Това води до застаряване на населението и загуба на идентичност на Европа като цяло. България е начело на страните с намаляване на населението. Усилията за борба с демографската криза трябва да бъдат мерки за защита на семейството от либералистичните ценности, които се налагат“, заяви съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Генералният секретар на Партията на Европейските консерватори и реформисти Антонио Джордано подчерта, че ЕКР защитава семейството като движеща сила на нашите общества.

Евродепутатът Ладислав Илчич изтъкна ролята на образованието не само да предава знания, но и ценности.

"Когато говорим за държавата, нейната задача е да помага на родителите, които имат основна роля при избора на образование на детето си. Истанбулската конвенция не намалява насилието над жени и това е факт! Истанбулската конвенция е в основата на джендър теорията в Европа. Важното е да знаем каква е нашата идентичност и какви са нашите ценности“, каза Илчич.

Панелите на конференцията включват водещи оратори като членове на Европейския парламент, високопоставени лица в европейските консервативни партии, академици, журналисти и международни експерти.

В събитието участват още българският представител в Европейския парламент Андрей Слабаков, евродепутатът Карло Фиданца (Италия), италиански депутати от управляващата партия "Италиански братя“, председателят на румънската партия "Дясна алтернатива“ Адела Мирза и др.

От Българска страна в различните панели се включват бившият министър на околната среда и водите Нено Димов, общинският съветник от София Карлос Контрера (председател на политическа група "Патриоти за София“), журналистите Мария Цветкова (член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО) и Владислав Апостолов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: