ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
"Аладин": Сред рекетьорите в БАБХ има и служители на пловдивската дирекция!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:36 / 26.05.2015Коментари (17)13952
©
Аладин Харфан и уволненият шеф на агенцията Пламен Моллов
"Спечелихме битката, но не и войната", обявиха от ръководството на фирмата за бързо хранене "Аладин фуудс". Това стана на пресконференция вчера след официалното отстраняване на шефа на Българската агенция по безопасност на храните Пламен Моллов, срещу когото от фирмата подадоха сигнал за рекет и корупция. 

Моллов бе официално отстранен от земеделския министър Десислава Танева със съгласието на премиера Бойко Борисов.

"Главата е отсечена, но опашката в БАБХ остава и ще генерира нов Моллов", заяви притесненията си собственикът на фирмата Аладин Харфан.

Именно за да срази окончателно корупцията в БАБХ, той ще иска среща с новия шеф на Агенцията, за да му предостави имената на всички служители, които уличава в рекет - главните експерти Румен Чакъров и Ерсин Ахмедов, пловдивските служители Николай Петров и Теодора Севова, както и още редица имена.

Харфан обеща, че за да защити името на фирмата си, ще въведе опция в сайта на "Аладин фуудс" всеки да гледа през камери, предаващи на живо, производствения процес на храните, които фирмата предлага.

Собственикът на "Аладин фуудс" увери, че ще търси по съдебен ред лична отговорност от Моллов за уронване престижа на фирмата. Той се надява и прокуратурата да уважи сигналите, подадени срещу бившия шеф на БАБХ и да го разследва, съди и осъди заедно с останалите служители, за които от фирмата имат съмнения в корумпираност.

Фирмата апелира и за законови промени, които да свързват ясно тежестта на разкритите от БАБХ нарушения с тежестта на налаганите санкции, за да се избегне възможността за злоупотреба с власт.

Към сигналите на "Аладин фуудс" се присъедини и Желю Ганчев, собственик на производство за детски храни и пюрета, както и шефът на асоциацията на млекопреработвателите Богдан Борисов. И двамата се ожалиха от управлението на Моллов, като Борисов изтъкна, че е внесъл в МЗХ редица сигнали от свои членове в страната за искана "такса спокойствие" от БАБХ.

"Аладин фуудс" пък алармираха, че кампанията срещу тях продължава и още в петък са имали нова проверка на документацията за последните четири месеца.

Протоколът от нея все още е без заключения и препоръки, но в предприятието се е появила нова проверка - този път за оценка на риска, оплака се ръководството. От фирмата се притесняват, че нарочно ще повишат нивото им на риск.



Още по темата: общо новини по темата: 4
22.05.2015 »
22.05.2015 »
22.05.2015 »
21.05.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
А може ли аладинчо,да обясни защо неговите дюнери нямат нищо общо с дюнерите в Истанбул или друга арабска страна.Не разбирам как много българи се лъжат да купуват от тази "храна".
+1
 
 
Я да каже този *герой* колко и на кого плати за да може ПАК да задръства булевард *6 септември* с дюнерджийниците си? Колко плаща на катаджиите да си затварят очите пред постоянно нарушаващите законе цървули,спрели да си купят от боклуците му?
0
 
 
Пожелавам ви да спечелите и войната безапелационно!!!
+6
 
 
Браво на човека, че е успял да се защити. Дано сега толкова голям бизнес, като даде началото да го последват и по-малките, които не са имали възможността и средствата да го направят преди!
+7
 
 
Човекът си защитава бизнеса със законни средства. Но съм против този вид бизнес - дюнери и други фаст фуд храни! Ще е добре за обществото да се забрани.
на 26.05.2015 г.
+9
 
 
Така се пази бизнес и се справя с корупцията ! Шапка му свалям на този.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: