ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Аксиния Колева, Институт "Конфуций": Работата ни по разпространението на китайския език и култура е мащабна и върви непрекъснато напред
Автор: Рени Томович 14:29 / 04.05.2023Коментари (0)986
©
Интересът към китайския език бележи един непрекъснат и стабилен ръст. Това каза за "Фокус“ в предаването "Човекът на фокус“ Аксиния Колева – директор на Институт Конфуций-София по повод организирането на Международно състезание по китайски език "Китайски езиков мост" за студенти, гимназисти и ученици от началните училища.

"Причините са в това, че китайският език се учи не само като нещо екзотично, а нашата политика е да даваме на българските младежи, изучавайки китайски език, след това да се явяват на изпити за владеене на китайски език, които се подготвят от китайската страна, след което се издават международно признати сертификати“.

Китайският език е труден език, но той е изключително интересен език, може би частично заради своята йероглифична писменост, така че той е толкова различен и толкова интересен, че трудността отива на заден план. За неговото усвояване трябва трудолюбие и постоянство, обясни още Аксиния Колева.

Институтът Конфуций е създаден 2006 година и той е първият на Балканския полуостров, като е носител на почетното звание "модел Институт Конфуций“. В целия свят има само под 20 института, които са носители на това звание, разказа още директорът на института. "Това показва, че нашата работа, насочена към разпространяването на китайския език и култура, е мащабно и то върви непрекъснато напред. За своето съществуване институтът е изградил над 20 учебни бази в цяла България, в които се преподава китайски език“.

Международно състезание по китайски език "Китайски езиков мост" е в три категории: за студенти, гимназисти и ученици от началните училища. "Това е една платформа, която дава възможност за всички изучаващи китайски език от целия свят да покажат своите познания по езика, да покажат своите умения във владеенето на различни аспекти на китайската традиционна култура, цивилизация и т.н. Ежегодното провеждане на това състезание се превръща в един голям празник, изпълнен с много ентусиазъм, с много енергия да се покаже най-доброто, на което всеки е способен след определен период от изучаването на китайски език.“ Победителите в това състезание печелят посещение в Китай, както и получаване на стипендия за обучение в Китай.

"Малка България успя през 2018 година да спечели втора награда в света и първата награда в Европа. Първо място в Европа е нещо, което показва, че обучението по китайски език в България наистина е много високо ниво. И ние работим усилено точно в тази сфера – непрекъснатото повишаване на нивото на китайски език.“







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: